Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 12. august 2017

Øya 2017 – Car Seat Headrest

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Tekst: David Jønsson

Car Seat Headrest innfrir skyhøye forventninger.

Jeg hadde fått festivalknekken, jeg var lei folk, lei tomt festivalprat fra band på scenen, lei skravlete publikum og hadde nettopp blitt nedbæsjet av en måke. Jeg var lei. Car Seat Headrest var en av konsertene jeg hadde gledet meg mest til under hele festivalen og jeg hadde et håp om at de ville dra meg opp av kneika. Dette er bandets første opptreden i Norge og det var nok flere enn meg som falt pladask for fjorårets album «Teens of denial». Den endte ganske langt opp på listen over årets album i 2016 for min del. De klarer å blande klassisk 90-talls og 00-talls indie som Guided By Voices, Modest Mouse, Built To Spill, med en dæsj Television og får noe nytt, friskt og deilig ut av det.

 

De sparker i gang med «Vincent» og det sitter som et skudd med en gang. Noe av den største appellen til bandet er tekstene til Will Toledo, som er morsomme og nonchalante på en og samme tid. En slags livstrett gatesmarthet tross sin unge alder. Et av de beste eksemplene på det, er låten «(Joe Gets Kicked out of School for Using) Drugs with Friends (But Says This Isn’t a Problem)», som er et av høydepunktene under kveldens konsert. Sammen med den kruttsterke avslutningen med «Drunk Drivers/Killer Whales» og ikke minst «Destroyed by Hippie Powers».

 

Car Seat Headrest innfrir så absolutt de skyhøye forventningene jeg hadde før konserten. De fikk meg ut av festivalknekken og i kjempehumør igjen, selv om det regnet. Det eneste som kunne ha vært bedre, var hvis vokalen til Toledo var skrudd en anelse høyere opp. Han har jo en mumlete syngestil som kan være vanskelig å oppfatte. Spesielt når publikum rundt er mest opptatt av å skravle og kutte ned ventetiden til enten Lars Vaular eller Hellacopters.

 

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Car Seat Headrest – en makalaus opplevelse!

Musikalske sidespor – uke 21 inkludert Car Seat Headrest

Albumanbefaling: Built to Spill – «Perfect from Now On»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter