Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anbefalinger 13. august 2017

Øya 2017 – Broen

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Tekst: David Jønsson

Broen har noe på gang.

Jeg tror denne gjengen her er lei av høre ordet «spennende». Det har liksom kretset rundt dem siden deres spede start som Your Headlights Are On i Trondheim, der samtlige gikk på jazzlinja på NTNU. Vokalisten i YHAO, Ingrid Helene Håvik, har blitt tilnærmet internasjonal popstjerne sammen med Highasakite, mens resten av gjengen har en hel bøling av band som de fokuserer på. Skrap, Moskus, Skadedyr og altså Broen, er noen av bandene som den kreative gjengen får utløp for sine ideer i. Anja Lauvdal (synth og alt med tangenter) og Heida Karine Johannesdottir Mobeck (tuba) kunne man også se på scenen med Jenny Hval på Øya, bare et par timer etterpå. Småtravel gjeng.

«Retrofuturistisk opplegg» hadde jeg skrevet ned under konserten. De ser ut som om de har reist langt med George Clinton og resten av Funkadelic/Parliament-gjengen, der de står på scenen i sterke neonplagg. Vokalist Marianna S. Angeletaki Røe er en sjelden funky frontfigur, der hun beveger seg konstant mens hun synger/rapper. Bandet beveger seg sømløst gjennom sjangrer, her er det elektrojazzpop med støyelementer og hiphop. Det er snakk om ekstremt dyktige musikere. Spesielt trommeslager Hans Hulbækmo har imponert meg lenge.

Broen maler et mektig lydbilde, men har kanskje ikke de helt store låtene. Enda. Det er uten tvil noe her som kan bli fantastisk etter hvert. Broen er i hvert fall et unikt band, både her i Norge og i utlandet. Det har også kredplateselskapet Bella Union skjønt og Broen kommer med plate på selskapet i oktober. Det blir uten tvil spennende (beklager, men jeg måtte bruke ordet).

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

Foto: Helge Brekke

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter og bøker i Deichmans katalog

Mer Broen
Your Headlights Are On

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter