Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 25. august 2017

Singelanmeldelse: Electric Eye – «Invisible Prison» / Intervju

Electric Eye001

Electric Eye slipper i dag singel nummer to, «Invisible Prison», fra det kommende Electric Eye-albumet. Vi har anmeldt singelen, og tatt en prat med gruppa om albumet, turnering med mere.

Av: Victor Josefsen

La oss snakke om:

Livet:

– Vi gjør det vi liker aller best. Vi lager musikk sammen, spiller den inn og spiller konserter for folk i Norge og rundt om i verden.

Nytt album:

– Den kommende plata begynte vi på i mars, så den er ganske fersk. Vi satte en intensiv arbeidsperiode for å utnytte spontaniteten, og det umiddelbare som oppstår når konsentrasjonen i studio intensiveres. Vi ønsket på vårt eget vis å utvide bandets horisont uten å ta i bruk all verdens tid eller penger. Det har ført til at låtene har forandret seg mens vi har spilt dem inn og tatt nye retninger etterhvert som de har vokst.
Resultatet blir en slags dokumentasjon av hvordan vi høres ut akkurat nå og hva vi er opptatt av. Man hengir seg til situasjonen, konsentrerer seg sammen, stoler på kompisene sine, improviserer og lar ting ta sin egen form. Det kan egentlig være ganske fint.

Politikk:

– Tenk om vi mennesker kunne ta det litt mer med ro, ta en ting av gangen og konsentrere oss mer sammen.

Turné:

– Vi føler oss privilegerte som får muligheten til å reise rundt, spille for folk og oppleve andre kulturer. Turnéstart for det nye albumet vårt er i oktober hvor vi spiller to konserter i Israel. Etter en intern debatt har vi kommet fram at vi ønsker nettopp å møte folk og at kulturell boikott ikke er veien å gå. Folk må snakke sammen.

Ny musikk:

– Låten som kommer nå heter «Invisible Prison». Håper dere liker den.

 

 

 
Singanmeldelse: Electric Eye – «Invisible Prison»

Invisible Prison - Electric Eye by Jansen Records 2

 

Artist: Electric Eye

Låt «Invisible Prison» (2017)

Plateselskap: Jansen Plateproduksjon

5

 

«Invisible Prison» er kanskje den beste låten Electric Eye har gitt ut. «Mye av gullet i dette bandet må sies å ligge i kompet. Trommer og bass følger hverandre eksepsjonelt godt», skriver vår skribent om fjorårets Øyakonsert. Det stemmer også mer enn godt her. På «Invisible Prison» ligger også mye av gullet i stemmen, sammen med kompet. Vokalen ligger lengre frem i produksjonen enn på «Different Sun»-abumet deres fra i fjor.

Denne gang drar de deg virkelig inn i en verden av hypnotisk space-ambient-«rock» med psykedeliske undertoner, for å omskrive en forhåndsomtale av gruppa i anledning releasekonsert for albumet i Kulturkirken Jakob 9. novmeber. Soundet er luftig og svalt, ditto produksjon og arrangement.

Electric Eye seiler med «Invisible Prison» rent stemningsmessig i samme univers som f.eks. Spacemen 3, slik de låter på «Big City (Everybody I Know Can Be Found Here)», og til døme Dandy Warhols, ja, faktisk, på «We Used to Be Friends», samtidig som de innehar det tilbakelente psykedelia-frasparket til Plan 9, på skiva «Keep Your Cool and Read the Rules».

Stemningsfullt, smakfullt og groovy, for å bruke det siste ordet.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Les også:
Øya 2016 – Electric Eye
Plateanmeldelse: Electric Eye – Live at Blå
Platemeldelse: Electric Eye “Different Sun”
by:Larm 2016 – Electric Eye
Oslo Psych Fest 2015: Electric Eye
Mer om Electric Eye

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter