Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 8. september 2017

Musikalske sidespor – uke 36/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Sløtface forbereder neste ukes plateslipp med en fartsfylt og pønka singel. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein / Foto: Martin Høye

Simen Mitlid – Album: Everything the Same
Etter et par EP-er, er debutalbumet nå ute. Han fortsetter i et friskt popspor, med gitaren som sin beste venn. Singer-songwriter føles av og til som en litt for enkel bås å putte artister i, men Mitlid befinner seg et sted midt inne i den båsen. Stemmen hans kler ganske enkelt sjangeren godt. Her serverer han en fin blanding av rolige låter og noen der han trekker tempoet opp. Best er han kanskje når han gjør det siste, men han viser gjennomgående god meloditeft og evne til å variere låtene. Albumet er gitt ut på eget selskap, og i kveld, fredag 8. september er det slippfest på Internasjonalen.

 

 

Chad VanGaalen – Album: Light Information
Den kanadiske multikunstneren er tilbake i storslag på sitt nye album. Til tider er dette så vindskeivt at det skal litt til å stå støtt, men en av den moderne indierockens mest undervurderte artister er en mester i å balansere elementene. Herlige melodier har alltid vært et varemerke, og det er fascinerende hvordan han klarer å finne stadig nye retninger å sende tonene i, samtidig som de enkle og deilige riffene holder det hele fint sammen.

 

 

Sløtface – Låt: «Backyard»
En forsmak på albumet Try Not to Freak Out, som kan spilles av i sin helhet fra fredag 15. september. En skikkelig gladsak med full fart i frasparkene. Vokalist Haley Shea har følgende å fortelle om låten: «»Backyard» handler om å feire eventyrene man hadde som barn, som ofte kom fra et desperat ønske om å ikke kjede seg. Den handler om å prøve å fange følelsen av undring og glede på nye måter mens man vokser opp». Den er spilt inn live, og beskrives som noe av det morsomste de har gjort i studio på en stund. Gitarist Tor-Arne Vikingstad følger opp: «80 % av gitarlyden er bare scratching og jeg som treffer tilfeldige strenger. Jeg håper denne låta kan inspirere barn og ungdommer til å starte band som består av støyete gitar og roping».

 

 

Kweku Collins – EP: Grey
En ung rapper som imponerer på sin siste EP. Han får god hjelp fra andre på vokal, og både strykere, akustiske gitarer og synther spiller viktige roller på disse ni sporene, som inneholder et stort musikalsk spenn. Det er fristende å kalle 20 år gamle Collins en mer følsom rapper enn snittet. Autotune er i mange tilfeller en god nok grunn til å skru lyden av, men det benyttes i så milde former her, og helheten er så solid at Collins og hans kompanjonger er tilgitt. For indiehoder, kan det også nevnes at Yeah Yeah Yeahs´«Maps» blir formidlet i ny form her.

 

 

Carmen Villain – Album: Infinite Avenue
Fire år er gått siden det fine debutalbumet Sleeper. Nå er hun tilbake med et album der det instrumentelle og stemningen er i fokus. Drømmende og brutalt går hun til verks, og det er fristende å si at hun utfyller seg selv godt, med flere ulike lag av seg selv på vokal. Med et spor titulert etter en film av Michelangelo Antonioni, og albumcover med bilde av Gena Rowlands, er det et åpenbart at hun har hentet inspirasjon fra filmen, og på mange måter er det noe visuelt som befestes i låtene, som gir inntrykk av å bevege seg i et tåkelagt landskap. Tekstene har også mer ved seg enn det rent lydlige; de trekker frem hvordan det er å være kvinne i vår tid. Selv om den drømmende stemningen flyter gjennom hele albumet, er det likevel fin variasjon både i instrumentering og hvordan hver enkelt låt trekker sin egen pust. Dette er gjennomført vakkert. Lørdag 23. september blir albumet feiret på Kunstnernes Hus. Der dukker blant andre Jenny Hval opp, som hun også gjør på selve albumet.

 

 

Torres – Låt: «Three Futures»
Tittelsporet fra det kommende albumet, som slippes fredag 29. september. Mørk og stilfull ballade med trommemaskin og andre digitale hjelpemidler. Låten byr på en hypnotiserende stemning som suger deg til seg.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 35/2017

Musikalske sidespor – uke 33/2017

Musikalske sidespor – uke 32/2017

Musikalske sidespor – uke 26/2017

Musikalske sidespor – uke 25/2017

Musikalske sidespor – uke 24/2017

Musikalske sidespor – uke 23/2017

Musikalske sidespor – uke 22/2017

Musikalske sidespor – uke 21/2017

Musikalske sidespor – uke 18/2017

Musikalske sidespor – uke 16/2017

Musikalske sidespor – uke 13/2017

Musikalske sidespor – uke 12/2017

Musikalske sidespor – uke 11/2017

Musikalske sidespor – uke 10/2017

Musikalske sidespor – uke 9/2017

Musikalske sidespor – uke 8/2017

Musikalske sidespor – uke 7/2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

 

Simen Mitlid – Skogsmusikk med høy Nick Drake-faktor

Folkpoppens Jaga Jazzist?

 

Carmen Villain: første låt fra Wimp-containeren på Øya

Carmen Villain får oppmerksomhet i utlandet

 

Øya 2015: Slutface

Diamond Club presenterer: Slutface

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter