Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 12. september 2017

Aiming For Enrike – et av Norges feteste liveband er ute med singelen «Marion Jones»

Aiming For Enrike PEKULAS001

Aiming For Enrike er et av Norges feteste liveband. Live får vi  innsyn i hvilken prestasjon det er å levere et så komplekst lydbilde med bare en gitar og trommer. Aiming For Enrike låter kult på plate også, og slipper sin nye plate på nyoppstartede Pekula Records, men først ut er singelen «Marion Jones», en herlig sprudlende miks med et høyenergisk og særegent uttrykk. Vi tok en liten prat med duoen og spurte bl.a. «Hva er trikset for å få en duo til og høres ut som syklon?»

 Tekst: Victor Josefsen
Illustrasjon: Sindre W. Goksøyr

Så hva er trikset for å få en duo til og høres ut som syklon, slik dere gjør?

– Et godt triks for å høres ut som en syklon er å først sample en syklon, legge det inn på en datamaskin, brenne en CD med syklonlyden på, sørge for at spillestedet har CD-spiller, sett inn CDen og trykk på play. Det trenger man ikke å være en duo for å få til engang. Kjempelett.

Hvordan blir det kommende albumet?

– Det er en veldig god representasjon av hvordan vi faktisk låter. Lyden er midt i trynet, som om man skulle vært i samme rom. Musikken er nok litt mer låt- og grooveorientert enn den kanskje har vært tidligere, men det er jo bare fett.

Hvordan lager dere egentlig låter?

– Vi improviserer mye sammen og plukker ut de tingene vi synes funker. Vi bruker også mye tid på å arrangere låtene. Vi har alltid laget all musikken sammen. Ofte har vi en slags referanse, der vi prøver å teste ut en spesifikk idé, det kan være en lyd, groove, frase etc. som blir grunnlaget for låta.
Det er ganske mye begrensninger i det vi driver med, så er usikker på om det hadde funka på en annen måte.

Hvilke utstyr/instrumenter bruker dere?

– Gitar, trommer, to gitarforsterkere, en bassforsterker, et par loopere og endel andre gitarpedaler.

Har dere noen røverhistorier fra studio?

– Det ble spilt inn en rimelig lættis snutt der Erlend Mokkelbost (produsent på plata) spilte trommer og rappa om distressorer, som er en type kompressor vi brukte mye av i studio. Seff syltynt, men for oss er dette veldig gode minner. Vi hadde det sykt gøy i studio denne gangen.

Hva ligger i platetittelen? Hadde dere alternative titler og hvilke i så fall?

– Platetittelen kler musikken godt syntes vi. Vi hadde mange knallsterke alternative titler, for eksempel: «Alle gode ting er tre», «Deep important avant garde music for moonless nights», «Darkness black lunar eclipse», «Wild and crazy», «Death from hell», «Rock is cool», «Shut up Zeus» osv.

Hva er favorittskiva deres og hvor nært opptil synes dere skiva deres er?

– Simen sin favorittskive er «Offend Maggie» av Deerhoof. Tobias er usikker på sin favorittskive, men hører om dagen mye på den nye Grizzly Bear og den nye Queens of the Stone Age.

Hva skjer fremover med dere?

– Vi slipper jo den nye plata 27. oktober. Det blir veldig spennende. Kan jo nevne at vi spiller en releasekonsert på Parkteatret i Oslo 10. november, så kom dit!! Ellers blir det en drøss av konserter i Norge og Europa etter release. Vi skal tilbake til Japan tidlig 2018, noe vi gleder oss helt forjævlig mye til. Men det neste i kalenderen vår er en turne i India i starten av Oktober. Vi spiller i Delhi, Mumbay, Pune og Bangalore. Blir nok koko.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Aiming For Enrike. Foto: Anne Valeur, Pekula Records

Aiming For Enrike. Foto: Anne Valeur, Pekula Records

Sjekk også:

Øya 2016 – Aiming For Enrike

Øya 2016 – Sweden (inkludert Aiming For Enrike)

Musikalske sidespor – uke 19 med Aiming for Enrike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter