Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 19. september 2017

EP-anmeldelse: Quarter Wolf – «Back to Sykkylven»

Quarter Wolf Back to Sykkylven

 

Artist: Quarter Wolf

EP: «Back to Sykkylven» (2017)

Plateselskap: That’ll Do Records

5

 

Quarter Wolfs siste EP«Back to Sykkylven» består av en heftig miks av The Jon Spencer Blues Explosions blues-punk, garasjerock og funk. Fundamentet, eller kompet om du vil, er enkelt, men slående: trommer og gitar. Over dette rytmemaskineriet får den energiske vokalen fritt spillerom. Quarter Wolf, som består av Marius Kromvoll og Paul Daniel, låter tight, og har på denne EP’en lagd låter som kan blåse barten av noen og enhver.

Quarter Wolf har også klare linker til The White Stripes, duoen Meg og Jack White trakterer også trommer og gitar, og lar det stort sett være med det. På tross av dette er musikken til The White Stripes (og Quarter Wolf) både kraftfull og rocka når de fremfører sin rå, hektende garasje/blues/punk/funk etc.

Jeg hekter også på Thee Headcoats/Thee Mighty Caesars som referanse, kunne selvsagt valgt mange andre i stedet, uansett, disse to bandene er ikke helt like Quarter Wolf rent uttrykksmessig, men som med Quarter Wolf de klarer de virkelig å destillere urkrafta fra primitiv, i positiv forstand, rockabilly/r&b, primalskrikrock og søttitalls punk. Dessuten har alle et rått sound. Quarter Wolf henter som nevnt også mye fra funk m.m. Point is, Billy Childish og Quarter Wolf er brødre i ånden.

«FAC» åpner kalaset på EP’en «Back to Sykkylven», deretter går det bokstavelig talt slag i slag. Tittelsporet, «Back to Sykkylven», er boogie-infisert rock tilsatt feedback-gitar, heftige vokalutbrudd og hektende refereng. «Koachine» er høydepunktet på EP’en, den er sterkt Jon Spencer Blues Explosion-influert, men det som gjør susen, er at låta tar flere u-svinger underveis, med herlige overganger, taktskifter og fengende riff som driver det hele framover. Kromvoll & Daniel er to kreative herremenn.

Fjerde låt ut er Hound Dog Taylors klassiker «Let’s Get Funky», som Quarter Wolf covrer, tøff den. Apropos coverversjonen, Cub Kodas superb funky, drivende versjon av«Let’s Get Funky» (fra plata med samme navn utgitt på vinyl på den franske labelen New Rose, jeg kjøpte den for øvrig på vinyl i hine hårde dager, hehe litt selvskryt der altså) er en av min all time favoritt-coverlåter.
På «Whiskey Made Me Evil» tramper Quarter Wolf videre med herlig boogierock og en vokal full av innlevelse. Avslutningen«Shut the Fuck up and Play» er 70-tallspunk av godt merke.

Igjen, en flott utgivelse av Quarter Wolf, deres beste so far.

PS Denne EP’en ble sluppet i juni, vel, det er ikke sommer nå, men jeg kan konstatere at Quarter Wolf funker fint om høsten også. Tidløs musikk.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Les også:

EP-anmeldelse: Quarter Wolf – «Rock’n’roll Cliché»

Quarter Wolf med «Fight Club»-inspirert video

Bluespunk-duoen Quarter Wolf platedebuterer

Reisebrev: Langs bluesens akse med «Quarter Wolf»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter