Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 12. oktober 2017

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Wauwatosa har sluppet den første singelen "Snakes" fra deres kommende album. Wauwatosa består av Sigurd Ytre-Arne og Martin Torvik Langerød, bosatt i Oslo. Singelen frontes av vokalist Marianna Sangita fra Broen, og er en fengende og eklektisk poplåt, fargelagt med tjukke lag med synther og frekke beats, skriver Jansen Plateproduksjon, og de er inne på noe, så vi spurte hvilke 5 låter som har inspirert Wauwatosa.
Av: Victor Josefsen / Foto: Jon Lunde
Først: Wauwatosa om låten deres (sitat Sigurd Ytre-Arne)

«Jeg var på vei for å besøke min søster i Malawi. Jeg satt på flyet og hørte gjennom et øvingsopptak jeg hadde gjort med Vegard Holum og David Aleksander Sjølie, og tenkte at ‘dette kan være en låt’. Jeg begynte å klippe og lime i lydfilene, og den litt snåle beaten med de enkle pop-akkordene fikk meg til å tenke på Trondheimsbandet Broen, så da kontaktet jeg Marianna».

 

5 låter som har inspirert Wauwatosa

1. Four Tet – Hands
Mange av grunnelementene i låtene våre kommer ofte fra spontane, ujevne og skitne loops som vi har lagt oppå hverandre, klippet opp i eller manipulert på ulike måter. «Hands» av Four Tet er en låt jeg har hørt på siden jeg var tenåring, og jeg tror mye av splice-/loop-inspirasjonen kommer mer eller mindre ubevisst fra bl.a.» Rounds»-plata deres.

 

 

2. Thom Yorke – The Mother Lode
Både «Tomorrow’s Modern Boxes» og «The Eraser» av Thom Yorke har nok bidratt på et eller annet plan i prosessen. Brokete grooves, elektroniske lyder i samspill med støyete og manipulerte akustiske samples, sår og nær vokal, og en stor kjærlighet for UK Garage og 90-tallets Warp-estetikk.

 

 

3. Broadcast – I Found the F
Kanskje ikke det første bandet folk ville sammenliknet oss med, men jeg bruker nesten alltid Broadcasts lo-fi-univers som ideal når jeg skrur synth- og gitar-lyder. Mange av låtene er også veldig repetetive og tilsynelatende enkle låter, og det har definitivt påvirket min arbeidsprosess.

 

 

4. Madvillain – All Caps
Det er vanskelig å ikke digge komboen av samples fra jazz og gamle skrekkfilmer, loopa pianofigurer og brokete 90s-hip-hop-trommer. «Figaro», «Raid» og «Accordion» er også sterke låter fra samme skive som definitivt har farget soundet på ulike måter.

 

 

5. Jon Hopkins – Form By Firelight
Det føles obligatorisk å nevne Jon Hopkins, særlig «Immunity»-skiva fra 2014. Deilig, forvrengte, loop-baserte grooves som leker med timing, sound og form på en måte jeg nesten aldri har hørt før.

 

 

Wauwatosa – Snakes

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter