Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 8. desember 2017

Ferske spor uke 49/2017

 Et av ukas ferske spor: Atle Lauve låter, inkluder "Fredag" le spilt inn på tidlig 80-tall i en låve på østlandet, nå ser de endelig dagens lys takket være Preservation Records. Deilig, breezy vestkyst!

Et av ukas ferske spor: DER ble det helg. Atle Lauves låter, inkludert «Fredag», ble spilt inn på tidlig 80-tall i en låve på østlandet, nå ser de endelig dagens lys takket være Preservation Records. Deilig, breezy vestkyst!

 

Av: Rolf Andersen, Stian B. Hope, Bent Inge Hvitstein, David Jønsson og Victor Josefsen

Her er ukas ferske spor.

Psychedelic Porn Crumpets – Ergophobia
OK, så er jeg svak for psykedeliske band fra australia. Særlig hvis de har odde navn. Crumpetene er i ferd med å gjøre for musikkscenen i Perth det King Gizzard & The Lizard Wizard har gjort for Melbourne. Men de klarte bare å gi ut to plater i 2017, og en av dem er en samling b-sider. Amatører! King Gizzard er i rute til å gi ut fem! (R.A.)

Protomartyr  Half Sister
I april kommer Protomartyr til Norge for første gang. Da er det obligatorisk oppmøte på Blå for alle som liker postpunken sin skranglete, kjeftende og mørk. Protomartyrs siste plate, Relatives In Descent, er blant de beste platene fra 2017 (synes jeg). (R.A.)

Van William feat. First Aid Kit Revolution
Det begynner å bli noen år siden amerikanske Van William stablet bandet Waters på beina i Oslo. Etter tre plater med forskjellige inkarnasjoner av det bandet gir han ut sin første soloplate like over nyttår, og jammen har han med seg noen skandinaver igjen. Svenske First Aid Kit leverer som alltid vokalharmonier av en annen verden. Van William kommer dessuten til Oslo som support for First Aid Kit i Oslo Spektrum i mars neste år.(R.A.)

 

Sufjan StevensMystery of Love
Stevens slapp det litt underlige albumet «Planetarium» tidligere i år, et samarbeidsprosjekt med bl.a. Bryce Dessner fra The National. Med «The Mystery of Love «er han derimot tilbake på velkjente trakter. Låten er hentet fra filmen «Call Me By Your Name», (spilt i traileren) og det er en flott liten sak. Silkemyk vokal, nydelig gitarspill, vakkert og smektende for sjelen. (S.B.H.)

R.E.M. Photograph
Slettes ingen ferskvare, vi må tilbake til 1992, og det er en demo fra «Automatic For the People»-innspillingen. Låta ble senere gitt ut på samleskiva «Born to Choose» (1993), med Natalie Merchant på koring, men foreligger først nå som ren R.E.M.-vare. Liker denne versjonen veldig godt, er naturlig nok upolert, men det gir til gjengjeld en sår og fin vokal fra Michael Stipe, mens Peter Buck leverer en herlig clean gitar. Herregud som jeg savner dette bandet! (S.B.H.)

Hüsker Dü  Data Control
Nok en blast from the past her. «Data Control» var på debutalbumet «Land Speed Record» (1981), men her får vi en rufsete versjon fra øvingslokalet, med desperat vokal fra Grant Hart, på grensen til bristepunktet. Hentet fra samleboksen «Savage Young Dü», en 69 sangers godbit med mye snacks, primært hentet fra før debuten. Avdøde Grant Hart er for evig i våre hjerter. (S.B.H.)

 

Daniele Luppi/Parquet Courts/Karen O. – Talisa
På papiret ser dette ut som en snål kombinasjon, men i mine ører lyder dette sporet nesten som god gammel Yeah Yeah Yeahs, og da er alt greit. Hentet fra albumet «MILANO», som visstnok er en hyllest fra altmuligmannen Luppi til motebyens glade 80-tall. (B.I.H.)

Connie Constance – 1st World Tragedy
Etter en rad med singler, er hun ute med sin første EP. «Boring Connie» er den upassende samletittelen for tre sterke låter. En tidsriktig sjangeroverskridende beskrivelse er slackersoulpop. (B.I.H.)

Robert Moses & the Harmony Crusaders – Lost Lullaby
Det er viktig å roe ned iblant, og denne gangen tar americana-gjengen det ned til et drømmende nivå. Denne låten kan lett vugge deg inn i vinterdvalen. Malin Pettersen (Lucky Lips) på vokal blant behagelige gitarharmonier. (B.I.H.)

 

Ill Considered – Building Bridges
«Ill Considered» er en viktig brikke i den pulserende, unge jazzscenen i England for tiden. For et fantastisk album! Mer funky spiritual jazz til folket! (D.J.)

Atle Lauve – Fredag
DER ble det helg. Atle Lauve-historien er en fin en. Låtene ble spilt inn på tidlig 80-tall i en låve på østlandet, nå ser de endelig dagens lys takket være Preservation Records. Deilig, breezy vestkyst! «Det er fredag, da skal vi bli møre». (D.J.)

Phoebe Bridgers – Have Yourself a Merry Little Christmas
Siste låt ut fra min mildt sagt eklektiske platebag er en juleschläger, innspilt av Phoebe Bridgers. Hun har gitt ut et hinsides flott album i år. Hun kommer også til John Dee i mars, en splitkonsert sammen med Pinegrove. Snakkes der! (D.J.)

 

The Dogs – Lie To Me
2018 er rett rundt hjørnet, og det nye året skal som vanlig kickstartes med et flunkende nytt album fra The Dogs. 1. nyttårsdag er det duket for albumslipp av «The Grief Manual», det sjette studioalbumet i rekken. I dag slipper de singel nummer to fra plata. Den første singelen «Hindsight» var med i forrige ferske spor-spilleliste. «Lie To Me» er like heftig som en av årets beste norske låter «Oslo». Kontant, tight garasje-powerpop-punk. Heftig! (V.J.)

L.A. Witch – Baby in Blue Jeans
Det er fristende å tenke seg at det er slik Hope Sandoval og Mazzy Star ville låte, dersom de hadde skrudd om gitarene og økt tempoet et lite hakk, slik omtalte vi singelen «Brian» i januar. Legg til The Velvet Underground & The Jesus and Mary Chain, og du har «Baby in Blue Jeans» (sluppet i august), fra den herlige debutplata deres (2017). (V.J.)

Gluecifer – Dambuster
Gluecifer skal gjenforenes og spille konserter både i Spania og Norge (Buktafestivalen, Malakoff Rockfestival, Sentrum Scene) i 2018, derfor med i ferske spor spillelisten. «Dambuster» er like bra som det ypperste Turbonegro og Anal Babes presterte på 90-tallet. Og det sier ikke så rent lite! (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter