Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 18. desember 2017

Musikalske sidespor – uke 50/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Stavangergruppa Popface slapp  sitt første album på 11 år.

 

Tekst: Bent Inge Hvitstein og Victor Josefsen

 

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

Nabihah Iqbal – Album: Weighing of the Heart
Hennes debutalbum byr på fengende synthpop, for de som liker sin synthpop litt New Ordersk. Her får du de typiske luftige gitarlinjene fra nettopp det bandet, kombinert med deilige bass- og synthriff. Rett og slett en imponerende frisk debut. (B.I.H.)

 

 

Popface – Album: Popface
For to år siden kjørte vi premiere på videoen til den gode drømmepoplåta «Little Dreamer», som var Popface sin første utgivelse på ni år. I år fulgte de opp med et album («Little Dreamer» er inkludert). Albumet består av svevende drømmepop, ren pop og drivende gitar(øs)pop. Pop er stikkordet. Liker du Popface fra før av, vil du like det nye albumet. Har du aldri lyttet på Popface tidligere, anbefales denne utgivelsen og alt annet Stavangergruppa har gitt ut. Les mer om Popface pluss intervju med frontfigur Frode Johannessen, som i en årrekke vært en del av Stavangers musikkliv. (V.J.)

 

 

Sorry – Låt: «Lies»
En ung kvartett fra London som slenger ut følelsene i slentrende og gitargrumsete emoindie-stil. Spådom: de kan fort bli en av snakkisene innenfor sin sjanger i 2018. (B.I.H.)

 

 

Razorbats – Låt: «Social Rejects»
Norsk Outsider-Scandirock med herlige riff, gitarer og fengende refreng. Undertegnede befinner seg i en gråsone av habilitet her, da gitarist Asle Tangen er Deichman-kollega og dessuten skriver i musikkbloggen nå og da (som denne ypperlige The Hellacopters-anmeldelsen fra Øya). (V.J.)

 

 

Ravyn Lenae – Låt: «Sticky»
Bare 18 år gammel, men stemmen er kraftfull og hun har allerede samarbeidet med mer kjente sambygdinger fra Chicago, Noname og Mick Jenkins. Det er herlige beats på hennes nyeste låt, med litt R&B-vibber. Likevel gjør elektrisk orgel, groovy bass og en slækk gitar dette til mye mer enn det vi kjenner som klassisk r&b-sound.

 

 

The Chairs – Låt: «Tears In The Makeup»

Dette er Stavangegruppa The Chairs’ andre julesingel utgitt på Kippers i 2001. To år tidligere kom singelen «Three Days Away» som var med i filmen Mongoland. «Tears In The Makeup» er en smektende retro-psykedelisk (jule)symfoni-låt som er utgitt på vinyl og CD. Hvis du kommer over den anbefales den på det varmeste. Les mer om singelen. Les også om platen Gary´s Philosophy fra 1997, en norsk plateklassiker.

 

 

A. Savage – Album: Thawing Dawn
Andrew Savage fra Parquet Courts solodebuterer med en roligere puls enn vi er vant med fra den kanten. Her svinger han steelgitaren og nærmer seg tidvis en slags countryrock, med bluesen i sidelomma. Noen ganger litt Lou Reedsk, andre ganger er han i samme klasse som Pavement fra Crooked Rain, Crooked Rain og fremover, mens helhetsinntrykket er at fans av Reigning Sound vil kunne trykke denne til dypet av sitt bryst. (B.I.H.)

 

 

Arcade Fire – Låt: «Neighborhood #2 (Laika)»
Arcade Fire spiller på Øya neste år. I 2004 ga bandet ut albumet Funeral, der de tok indierocken et steg videre. Canadierne videreførte den gangen intensiteten til 90-talls-indieband som Pixies, mens de dro ut lyden i widescreen format. Resultatet ble nærmest symfonisk indie. Herlig sådan. «Neighborhood #2 (Laika)» er en av favorittene fra debutplata deres.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter