Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 11. januar 2018

Singelpremiere: The Other End – «Far from Home»

The Other End

Bergensbandet The Other End slipper deres debutsingel «Far from Home» i morgen 12. januar, men du kan allerede høre den ettertenksomme, vare og stemningsladete låta i dag her hos oss!

Av: Victor Josefsen

The Other End om låta forteller om låta:
– Sangen baserer seg på et gammelt riff/melodi som Alex hadde liggende på telefonen sin fra 2016 som vi bygget videre på. «Havsangen» som Ida refererte til den som, også kjent som «Nytt opptak 207». Den har endret seg en god del siden da vel å merke, og vi har jobbet en del med de ulike harmoniene og melodiene i låten, både på øvingslokalet og i leiligheten til Ida, der mye av musikken vår stammer fra. Teksten handler om hvordan man kan føle seg hjelpesløs når de man er glade i er langt borte og har det vanskelig. Utover det er det vanskelig å konkretisere innholdet i teksten særlig mer, men vi kan si så mye som at den på lik linje med de fleste andre tekstene baserer seg på ting vi har opplevd.

– Iver Sandøy (produsent) har også hatt mye å si for hvordan vi har endt opp med å presentere musikken vår. Sangen ble i sin helhet spilt inn live, kun med vokal og én gitar, før vi la på litt ulike elementer av bass, feeding, pianostrenger etc. Vi prøvde å skitne til låten litt og dyrke noen disharmonier, samtidig som vi bevarte det rene og enkle i låten.

 

Singelen «Far from Home» er en forsmak på The Other End sin debut-EP, som kommer i mars.

 

The Other End

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter