Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 15. januar 2018

Musikalske sidespor – uke 2/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Stordingen Endre Olsen serverer ukas mest sjarmerende poplåt.Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.

Tekst: Bent Inge Hvitstein

 

Jo David Meyer Lysne & Mats Eilertsen – Album: Meander
De tilbyr et sted å trekke seg tilbake, med naturen som utgangspunkt for myke akustiske toner. Gitarist Meyer Lysne har skrevet mesteparten av musikken, men har fått med seg den rutinerte bassisten Eilertsen i et behagelig, men dynamisk samspill. Et album du kan ta med deg opp på en fjelltopp, og nyte storslagen utsikt til vakkert akkompagnement. (B.I.H.)

 

 

Sara Parkman – Album: Sara Parkmans skog
Egentlig er hun aktuell med albumet Matrierkarna, sammen med Samantha Ohlanders, men debutalbumet fra 2016 er så godt at det må få sin egen anbefaling. Svensk moderne folkemusikk, med synther og mystikk, og altså en skog. Du forstår det selv når du lytter til musikken, hvordan den maner frem det visuelle. Inspirasjonen hentes åpenbart fra mange ulike hold, og Parkman har satt det sammen til en pakke som rommer mer enn bare lyd. (B.I.H.)

 

 

Great News – Låt: «Told»
Et siste singelslipp før debutalbumet Wonderfault dukker opp 16. februar. Her fortsetter de med en fin og slørete poplåt som tar sats og snurrer rundt i hodet. Dette er også den første låten bandet skrev. Her er deres egne ord om hva den handler om: «Den handler om folk som stresser med å oppnå suksess for å leve det livet de tror de vil leve, samtidig som de gir opp drømmene de en gang hadde». Heldigvis er det lite som tyder på at Great News er i nærheten av å gi opp drømmene om å lage god musikk. (B.I.H.)

 

 

NADINE – Låt: «Not My Kinda Movie»
Et annet ferskt band, som her leverer singel nummer to fra det kommende debutalbumet Oh My. Dette går rett inn i samleboksen for indiepop, eller som musikkbloggen Gorilla vs Bear beskriver det: sophisti-pop. En touch av jazzete pianobar følger den luftige komposisjonen, og 26. januar får vi høre hva mer dette bandet har å by på. (B.I.H.)

 

 

Endre Olsen – Låt: «Alle lyso på»
Denne låten har vært ukas store sjarmør i musikkspillerne mine. En melodi som fenger lett, og en tekst som sender tankene av sted til livets mange irrganger, der samspillet oss mennesker imellom ikke alltid går på skinner. Koringen på refrenget sender også tankene til noen av de fineste stundene på Low sine skiver. I mars kommer albumet Bøttevis med blått, stordingens første utgivelse på norsk. (B.I.H.)

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter