Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 24. januar 2018

Musikalske sidespor – uke 3/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Meg og Kammeraten min har laget et barnealbum med fullt orkester, til glede for både store og små.

 

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

 

Ought – Låt: «Disgraced in America»
Etter to gnistrende gode album, der de pakker inn betydningsfulle tekster i sjarmerende uryddige gitarsekvenser, dukket den overraskende synthtunge singelen «These 3 Things» opp i november. Brått var de endret fra et hypermoderne rockeband til en slags gjenglemt attributt fra 80-tallet. På sin nyeste singel er de derimot tilbake i nærheten av gamle spor igjen, med lekne gitarer som snurrer seg rundt vokalist Tim Darcys vågale vokal. Hvis jeg skulle beskrive opplevelsen av å lytte til Ought, er det som å gå rundt i en fornøyelsespark uten å ha sett kartet på forhånd, og stadig la seg forbløffe av det du finner.

 

 

Virkelig – Låt: «Ballettdanseren»
Ny singel fra de unge popmakerne, og denne gangen er det litt mer fuzzy lyd rundt en vokal som veksler mellom det mørke og lyse. På noen punkter er de ikke helt ulike Dunderhonning i stil, både med den tunge bassinledningen og den spenstige gitarfinalen. Da er det bare å vente i spenning på det kommende albumet, som de tre ungguttene har gitt tittelen Lykke til i livet.

 

 

The/Das – Musikkvideo: «Moon»
Denne duoen fra Berlin spiller elektronika i avdelingen for myk techno, og denne videoen dukket opp like før jul. Tung elektronisk dysterhet flommer ut fra sanddynene i den marokkanske ørkenen, fanget i et sterkt fargefilter. Tidligere i fjor høst ga de også ut albumet Exit Strategies, der låten er hentet fra.

 

 

Meg og kammeraten min – Album: Snydelig
Dette er faktisk første gang et barnealbum blir omtalt i denne spalten. Etter snart to år, er det nesten skammelig at det ikke har skjedd før. Martin Hagfors og Erik Johannesen skjuler seg bak navnet, og de leker seg med både ord og musikalitet. Kringkastingsorkesteret og aspirantene til Det norske jentekor bidrar til at opplevelsen blir både storslagen og full av små eventyraktige detaljer. Med fullt orkester er dette et svært utradisjonelt barnealbum, og som Knutsen & Ludvigsen kan de også være til stor glede for voksne tilhørere. Nominasjonen til Spellemann er fullt fortjent, men det er helt klart fortsatt en nedvurdering av kategorien der i gården, ettersom det ikke er en fagjury, men barn som står for den endelige avgjørelsen om hvem som skal få prisen. Til sommeren tar de med seg KORK og fremfører hele albumet på Miniøya.

 

 

Jonny Greenwood – Album: Phantom Thread (soundtrack)
Radioheads multiinstrumentalist har, sammen med et stort orkester, skapt en storslagen ramme rundt den kommende filmen til Paul Thomas Anderson. Albumet er også nominert til Oscar for beste filmmusikk. Med delikat pianotrilling og dramatiske strykere som bakgrunn, bidrar musikken til å sende meg rett inn i en film jeg ennå ikke har sett. Både tidsepoken og det romantiske spilles ut i tonene.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter