Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 28. januar 2018

Ferske spor uke 4/2018

Et av ukas ferske spor er fra The Good The Bad And The Zugly jækla bra plate «Misanthropical House».

 

Av: Rolf Andersen, David Jønsson, Bent Inge Hvitstein, Brage Tuflåt Bjerke og Victor Josefsen

Her er ukas ferske spor.

Kosmik Boogie Tribe – We’ve Got the Cash
KBT har med seg selveste Petter Baarli i det som må være det minst overraskende samarbeidet i norsk rocks historie. Dette er KBT slik de skal være; rett fram partypønk med solid boogiesving. Det lover godt for oppfølgeren til «Suck More Piss» fra 2016. Rocken lever! (R.A.)

Field Music – Share A Pillow
Fantastisk funky form på Field Music for tiden. Er det ikke på tide at de tar turen til Oslo? (R.A.)

Hookworms – Negative Space
Elektronisk space disco, sier du? Javisst! Hookworms går nye veier på åpningssporet fra sin nye plate «Microshift». De lover mer elektronisk lek på resten av plata og jeg mistenker at den kan bli en høydare når plateåret 2018 skal oppsummeres. (R.A.)

 

Lilyer – Never Getting Closer
Marte Solbakken står bak artistnavnet, og dette er første smakebit fra EP-en som kommer i april. Presseskrivet sier cinematisk drømmepop, og det stiller jeg meg bak, der soundtracket til «Drive» dukker opp som en assosiasjon. Et herlig belegg av basstunge synther flyter rundt den milde vokalen. (S.B.H.)

Hey Gloria – Jag vill ha dig
Svensk-norsk samarbeid med en skurrete rockebrodd. Utgangspunktet er en monoton rytme som de beveger seg rundt, med en bratsj som skjelver i bakgrunnen, og låten vokser stadig i intensitet. Litt Velvet Undergroundsk, og det trenger verden mer av. (S.B.H.)

Hop Along – How Simple
Sjarmerende, følelsesrikt og fartsfylt, med raspete stemme som står til teksten, tunge trommer og spretne gitarer. Første singel fra det kommende tredjealbumet til denne gjengen fra Philadelphia. (S.B.H.)

 

Kevin Morby & Waxahatchee – Farewell Transmission
Kevin og Katie er ute med en rykende fersk 2-spors singel, der begge låtene er skrevet av Jason Molina. «Farewell Transmission» er en av mine store Songs: Ohia-favortitter, men Morby/Waxahatchee-tolkningen er heldigvis meget innafor. Inntektene fra singelen går til veledighet (MusiCares). Gode vibber overalt her. (D.J.)

Alice Boman – End of Time
Lykke Li tar seg meget god tid til sine prosjekter, noe som gjør at noen må ta ansvar og fylle tomrommet. Alice Boman fra Malmø tar opp hansken og gir oss en  innertier av en mørk, svevende poplåt. Spiller i Oslo i februar, det blir garantert fin-fint! (D.J.)

Rolling Blackouts Coastal Fever – Mainland
Agh, kan ikke den debutplaten komme snart? Nok en kruttsterk smaksprøve fra den kommende platen på Sub Pop. Ikke like sterk som «Heard You’re Moving (skal godt gjøres), men jaggu ikke langt unna. Det er på tide med noen nye jangle-helter fra down under. (D.J.)

 

The Good The Bad and The Zugly – «Vik Bak Meg Satan»
The Good The Bad and The Zugly var også med i forrige ukes ferske spor med deres andre forsmak, «West Coast Exile», på den ferske plata «Misanthropical House». Denne gangen er turen kommet til den første smakebiten, «Vik Bak Meg Satan». «Welcome to the gutter» er mantraet. Med fare for å rope ulv, ulv for tidlig, «Misanthropical House» må være en av årets beste plater, den er jækla bra (i mangel av bedre ord). Deathpunk anno 2018. Mer om The Good, The Bad and The Zugly. (V.J.)

Posterboys – All Time Low
I forrige ferske spor var singelen «Piece of Mind» med på spillelista. Jeg låner omtalen til David Jønsson for også å sette ord på låta «All Time Low»: «Ny powerpop-perle fra de unge herremennene. Veldig 90-talls og veldig deilig». Begge sporene er fra den nye EP’en «Pizza Time», spilt inn helt analogt hos Propeller Studio i Oslo. Mer om Posterboys. (V.J.)

Living – Cherub
Og for å beskrive den nye Living-singelen låner jeg noen ord av min tidligere kollega Lars Junge sin anmeldelse av den selvtitulerte debut EP’en fra i fjor: «Living spiller er luftig og esoterisk form for psykedelisk pop. Oppløftende, interessant og stimulerende». Les også Lars sin egen anmeldelse på sin nystartede blogg. Apropos låne, her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog. (V.J.)

Ronny Pøbel – Gratulerer Med Hodet Ditt
Ronny Pøbels «Idiot» var med i forrige ukes ferske spor, hentet fra den nye plata «Like Kald». «Gratulerer Med Hodet Ditt» er fra samme plate, og er enda en kjapp og fengende Outsider-Punkrocker med kvass melodi, rusten vokalbruk og et tekstunivers fylt av depressive og resignerte setninger. (V.J.)

 

The Neighbourhood – Dust
Amerikanske The Neighbourhood er ut med EP’en «Imagine». «Dust» er et av kuttene og er en gripende og interessant mix av R&B og alternativ rock. (B.T.B.)

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Ferske spor»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter