Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. januar 2018

Musikalske sidespor – uke 4/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Susanna har laget en vakker versjon av den perfekte dagen, med fint visuelt tilbehør. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

Tekst:   Bent Inge Hvitstein og Victor Josefsen 

 

Pine Lake & Shaun Bartlett – Låt: «Too Much Light»
Debutalbumet Strangers at Last fikk god omtale da det kom i fjor. Nå er Pine Lake tilbake, denne gangen sammen med Shaun Bartlett, på denne behagelige poplåten som smyger seg inn i øregangene i åpningsverset. Ettersom låten skrider frem blir den også røffere i kantene, med groovy gitar, og den kan lett bli vanedannende. Presseskrivet kan fortelle at låten handler om angsten som kan ramme den moderne mann når det blir for mye, i en hverdag stappfull av inntrykk, tilbud og forventninger. Låta er også omtalt her.

 

 

Liza Anne – Låt: «Small Talks»
Den tredje singelen fra albumet Fine By Dying, som kommer i mars. Hun sparker fra med en fengende og frisk poppete rockelåt, med litt samfunnsrefsing mellom gitarriffene.

 

 

Susanna – Låt: «Perfect Day»
Det er egentlig ikke nødvendig å si mer enn at hun med denne versjonen på mesterlig vis har klart å gjøre Lou Reeds klassiker til sin egen. Og musikkvideoen til André Løyning er et fint visuelt selskap til den sterke vokalen. Mer om Susanna.

 

 

Japanese Breakfast – Album: Soft Sounds From Another Planet
Albumtittelen er bare delvis sann, da dette i stor grad er myke lyder, men de blandes også med noen grove og skarpere lyder, der gitarene skurrende drar seg gjennom det utenomjordiske synthlandskapet. Fin variasjon i låtutvalget, som spenner fra ambient til fartsfylte rockere.

 

 

Alphie – Låt: «Story»
Bandet består av åtte musikere, som alle har sitt utgangspunkt i improvisert musikk. Dette er singel nummer to, og senere i år kommer det en større utgivelse med seks spor. Med åtte personer i ett band er det mange instrumenter som skal slåss om plassen, og det er en voksende intensitet her, men Alphie balanserer det hele fint. Blåsere og trommer får mye plass innledningsvis, men synth og gitar får også skinne underveis. Mer om Alphie.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter