Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 11. februar 2018

Ferske spor uke 6/2018

Ungdomskulens nye singel «Losing My Mind» lover godt for den kommende plata. Her er ukas ferske spor.
Av: David Jønsson, Rolf Andersen, Bent Inge Hvitstein, Stian Bjørnsson Hope og Victor Josefsen

Stephen Malkmus & The Jicks – Middle America
Første livstegn siden det uhyre sterke albumet «Wig Out at Jagbags». Ikke overraskende er det en lakonisk og jordnær truddelutt, med Malkmus’ signatur gitartone i fokus. Fint å ha deg tilbake! (D.J.)

Anna Burch – Tea-Soaked Letter
Jeg var altfor kjapt ute med å avskrive Burch. Etter å ha hørt førstesingelen «2 Cool 2 Care», sa jeg ellers takk med et fårete glis. Noe som selvsagt ikke var så lurt, for hun har steget raskt i kurs etter slippet av debutplaten «Quit The Curse». «Tea-Soaked Letter» er bare én av flere uslipte, Lemonheads-inspirerte låter på albumet. Nå håper jeg på en ettermiddags-slot på Øya. (D.J.)

Jonathan Wilson – Loving You
Wilson slipper nok en 8-minutters teaser fra den kommende platen, denne gang med Laraaji som jeg hadde med på en tidligere spilleliste. Laraaji drysser litt New Age-magi over låten, som igjen viser at Wilson har satt snuten mot 80-tallets vestkyst/papparock-scene. Det er ikke så overraskende noe ventilerende over låten, som gjør at den passer perfekt til hoderydding. (D.J.)

Heartbreak Satellite – Are U OK?
Knivskarp debutsingel fra gjengen bestående av Ragnhild Jamtveit (vokalist i Pom Poko OG Deichman-ansatt!), Håkon Kjenstad og Tobias Pfeil. Svimle synther og kantete rytmer preger lydbildet, sammen med Jamtveits hypnotiserende vokal. Gromt (D.J.)

 

Tropical Fuck Storm – You Let My Tyres Down
Jeg vet ikke helt hva eller hvem Tropical Fuck Storm låter som. Kanskje en blanding av The Drones, High Tension, Harmony og Palm Springs? I så fall forståelig, siden det er medlemmer av disse bandene som utgjør TFS. Topp låt! (R.A.)

Razorbats – Sister Siberia
Wow, en cover av «Another Girl, Another Planet»! Nei, vent litt… Dette er noe helt annet. Men riktig så fint. Razorbats er tilbake for fullt (R.A.)

HOLY – All These Words Are Yours
Jeg ser frem til å se og høre svenske HOLY på By:Larm. Lett psykedelisk slør over særegent uttrykk. Akkurat slik det skal være. (R.A.)

Band of Gold – Well Who Am I
Ny smakebit fra det kommende albumet til Band of Gold. Jeg er blant de få som ikke helt så storheten i førsteplata «Band of Gold» fra 2015 (den var FIN, men så kjedelig…), men jeg må innrømme at denne låta og den forrige smakebiten de slapp, «I Wanna Dance With You Again», gjør meg skikkelig gira på plate nummer to. Like FIN som den første plata, men kanskje litt mer spennende? Tror uansett jeg må gi førsteplata en ny sjanse. (R.A.)

 

Kevin George – High Like This
Tjue år gammel debutant, som har laget en lett tilbakelent og sjarmerende sjangerhybrid hjemme på soverommet. Beskrivelser fra diverse omtaler er innom både rap, singer-songwriter, r&b, og selvsagt pop. Hans største inspirasjon er The Weeknd. (B.I.H.)

Frankie Cosmos – Being Alive
30. mars kommer det nye albumet «Vessel». I mellomtiden kan vi kose oss med singler, og dette er nummer to. Her både øker og senker Greta Kline farta om hverandre, og det er som vanlig deilig bass og gromme gitarer som pludrer rundt den milde vokalen. (B.I.H.)

 

Dommengang – Stealing Miles
Dommengang er ut med nytt album, «Love Jail». Jeg har ikke rukket å høre så nøye på det, men det lover godt foreløpig. De har vært en tur i ørkenen utenfor Los Angeles, dyppet tåen i gode gamle 70-tallet og hentet frem spacerockgenet. Hawkwind bør være stolte! Mer om Dommengang. (S.B.H.)

 

The Good The Bad And The Zugly – «It’s A Jungle Out There»
Alle gode ting er tre! The Good The Bad And The Zugly havner på denne ukas spilleliste også. «Misantrophic House» er den skiva jeg har spilt mest så langt i år, og i dag er turen kommet til «It’s A Jungle Out There», In The Forest». Hvordan Thomas Aquinas referansen kom inn i The Good the Bad and The Zuglys hardcore/punk-univers får du snart svar på. Vi har intervjuet Ivar Nikolaisen. Følg med! (V.J.)

Poison Idea – Just to Get Away
I anmeldelsen min av The Good The Bad And The Zuglys «Misantrophic House» er Poison Idea en av referansene. «Just to Get Away» er en av verdens beste låter! Det samme med «Taken By Surprise«! Begge fra überklassikeren «Feel the Darkness»! (1990) (V.J.)

Ungdomskulen – Losing My Mind
«Losing My Mind» er andre singel fra den kommende skiva til Ungdomskulen. I likhet med vokalen på den første singelen, «Touch Down», høres Stockhaus forsatt ut som Ozzy Osbourne. Og som på «Touch Down» lyder det ganske så storslått, og har på samme tid noe melankolsk ved seg, for å «nesten-sitere» vår «Touch Down»-anmelder. Ikke like uptempo som «Touch Down», men like bra. Lover godt for den kommende plata. (V.J.)

Sweden – April Fools
Ny powerpop-perle fra Sweden. Veldig 90-talls og veldig deilig, jeg rapper her David Jønsson beskrivelse av Posterboys’ «Peace of Mind». Det er den andre singelen fra den kommende skiva, «Confetti», les om den første singelen «Back Again». (V.J.)

Spurv – Mellom Broen Og Elven
Fysisk Format har signert Spurv og nytt album kommer i år. Mens du venter på den, kan du ta en lytt «Mellom Broen Og Elven» fra Spurvs debutplate «Skarntyde» (2015). «Mellom Broen Og Elven» folder seg ut slik (som seg hør og bør i post-rock-sjangeren): dvelende intro, så, intens gitarstøy og (her) symfonisk avrunding. Liker du denne, ta en lytt på resten av albumet og gled deg til det det nye albumet. Mer om Spurv. (V.J.)

Buffalo Tom – Roman Cars
Buffalo Tom slipper nytt album 2. mars! Det er deres første album siden «Skin i 2011. «Roman Cars» er tuftet på Big star med Buffalo Toms egen twist. Buffalo Tom er tidløse. De lager sin egen form for indie-folk-americana-kraftpop, dog, ikke så mye kraftpop på «Roman Cars». Plateanbefaling: Buffalo Tom – «Skins». (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Ferske spor»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter