Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 20. februar 2018

Musikalske sidespor – uke 7/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Debutalbumet til GURLS er sparsomt instrumentert, men det er rikt på detaljer og spilleglede. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein og Stian Bjørnsson Hope / Foto: Julia Naglestad

Roger Græsberg & Foreningen – Låt: «Sangen om mitt liv»
En forsmak på albumet Trøst, som slippes fredag 6. april. Fjorårets debutalbum fikk gode omtaler, og det fortsettes i samme spor, med en touch av skogscountry, der gitarene bøyes mykt langs støvete landeveier. Presseskrivet forteller at teksten forteller om en reise, både direkte og billedlig, og bilmetaforene dukker opp like tett som trærne på Finnskogen. Savn og lengsel gir en sår, men likevel varm stemning gjennom låten. (B.I.H.)

 

 

Ty Segall – Album: Freedom´s Goblin
Ty Segall hviler sjeldent, han har gitt ut 1-2 album i året siden debuten i 2008 under eget navn, men også med Fuzz og GØGGS, eller fungert som gjestemusiker og produsent for andre i garagerockfamilien. Men, som jeg har lurt på tidligere, er det snart nok? Blir jeg snart lei denne evige garage/glam/psych-rocken til Segall? Svaret er et like rungende nei i år også, Freedom’s Goblin er et fremragende album, med hele 19 låter, det vil si fem kvarter med 30-åringens vellyd. Denne gang har han dessuten med seg en blåserekke, og det funker utrolig godt, noe «Cruise Control» er et utsøkt eksempel på. Freedom’s Goblin er ikke på Spotify, men vi har’n. (S.B.H.)

 

 

Maraton – Låt: «Blood Music»
Bandets første singel på Indie Recordings, og en sterk forsmak på debutalbumet som kommer senere i år. Inspirasjonen er tydelig hentet fra blant andre Muse og Mars Volta, og de legger seg pent et sted midt mellom de to. En skarp og hardtslående låt, som samtidig er svært melodiøs og som raskt legger seg i repeatbunken. (B.I.H.)

 

 

Bing & Ruth – EP: Dorsal
Milde toner fra pianisten David Moore. Tre låter som kan lyttes til som et tillegg til albumet No Home of the Mind, som kom i fjor. Her er det bare å lene seg tilbake, lukke øynene og nyte stillheten og mørket som brer seg ut i lydlandskapet. Du kan lett forestille deg at dette er soundtracket til en kortfilm, men der du selv må skape det visuelle. (B.I.H.)

 

 

Pur Puré – EP: Sweet Dreams
En ung duo fra Stavanger, som nylig besøkte hovedstaden, med konsert på MIR sammen med Killer Kid Mozart. I fjor sommer kom denne EP-en, og i september var de Ukas Urørt. Inspirasjonen synes å være blant andre Green Day, Blink-182 og Dinosaur Jr., og det bør være nok til å hinte om lydnivået; selv om de bare er to ganger Espen, lager de mye lyd, og det er til å bli sprellende glad av. For de av oss som gikk glipp av konserten på MIR, kan vi håpe at de snart tar turen tilbake til hovedstaden. (B.I.H.)

 

 

H. C. McEntire – Album: Lionheart
Vokalisten fra Mount Moriah er på egen hånd her, og hun leverer en solid solodebut. Hun har en stemme som er som skutt ut fra Nashville, og det er en klassisk country-snert over det meste på dette albumet. Låtene veksler fint i tempo, og tekstene inneholder noen oppgjør med oppveksten i en sterkt religiøs familie. (B.I.H.)

 

 

GURLS – Album: Run Boy, Run
Denne trioen har sust inn i mange musikkhjerter med sine første singler, og forrige helg hadde de jobben med å varme opp publikum før de to konsertene med a-ha i Oslo Spektrum. Allerede før det var tilgjengelig for allmenheten, virket det som om det var en kamp mellom anmeldere for å få lov til å være den første til å skryte av dette albumet. Mye er altså skrevet allerede, så jeg skal egentlig bare tilføye, eventuelt repetere, at dette er bråtøft, og det oser spilleglede av de tre kvinnene som står bak. Kontrabass, saksofon og vokal er alt de behøver for å lage et av årets hittil mest spenstige album. (B.I.H.)

 

 

No Age – Album: Snares Like a Haircut!
Det har allerede gått 5 år siden forrige No Age-skive kom ut, An Object, som den gang havnet på 12. plass på årsoppsumeringen min. Den ble spilt en god del i heimen med en gang, men av en eller annen grunn forsvant den fort fra spilleradaren og inn i vinyljungelen på et tidspunkt. Gleden er desto større når No Age plutselig er tilbake igjen, og det med et strålende nytt album! Snares Like a Haircut er lettere tilgjengelig enn forgjengeren, med både Ramones, Car Seat Headrest og Pavement-referansene tydelig fremme, men de støyer fremdeles godt fra seg også, så Sonic Youth er ikke langt unna heller. «Cruise Control» er bare et av mange høydepunkt, men for å sjekke ut nærmere må du låne CD’en hos oss, albumet er nemlig ikke spotifysert enda. (S.B.H.)

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter