Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 28. februar 2018

Musikalske sidespor – uke 8/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Like før jul ga Hôy La ut sin andre singel, en herlig seig og hypnotisk sak. Vil du vite hva som ellers finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein  / Foto: Jonas Svarstad

 

Reykjavíkurdætur – Låt: «Hvað er málið»
Islandsk hiphop-kollektiv bestående av et tosifret antall unge kvinner, og her oser det attitude. Det er mye som kan hentes ut her, selv om du ikke har toppkarakter i islandsk. Et skarpt blikk på verden, selvsikkert fremført med deilige beats og grådig røffe vokaltakter. Reykjavíkurdætur opptrer på årets by:Larm.

 

 

Third Attempt – Låt: «Shoreline»
Torje Fagertun Spilde gjemmer seg bak navnet, og det er elektroniske beats som fyller hodet når du setter på denne. Relativt myk house, med undertoner fra en rekke andre sjangere. Hvis du vil høre mer fra denne unge Asker-gutten, kan du finne ham i programmet til by:Larm.

 

 

Dream Wife – Album: Dream Wife
De sparker ikke hull i innovasjonsballongen, men noen ganger krever vi ikke mer enn at musikken bobler over av spilleglede og fresende vokal. Dream Wife kan være vårens soundtrack både for de som opplever ungdomstiden for første gang, og for nostalgikerne som ønsker at de var tilbake i sin andre eller tredje ungdomstid.

 

 

Egil Olsen – Musikkvideo: «Live Today Like It´s the Last»
En lettbeint og svingende gitarsak fra fjorårets kritikerroste album You and Me Against the World, som nå har fått sin egen video. Han har skrudd opp tempoet denne gangen, og det er ikke vanskelig å bli i godt humør av denne låten. Fredag 2. mars kan du oppleve ham live høyt over byen, på Over Oslo Bar. Egil Olsen: – Eg er ein rebell.

 

 

Angaleena Presley – Album: Wrangled
Skarp og grovkornet country, både retro og moderne i stilen, og med noen mer og mindre vellykkede overraskelser underveis. Hun åpner med den herlig smertefulle «Dreams Don´t Come True», og gir seg ikke før himmelen nås i siste refreng av «Motel Bible».

 

 

Hôy la – Låt: «Please»
Mørkt og seigt, med elektroniske impulser som driver låten fremover. Tunge pianoavtrykk skaper en hypnotisk stemning, og vokalen kommer flytende fra et sted langt bak i lydbildet. Med sin andre singel, har Ingri Høyland Kvamstad lagt lista høyt i et lydlandskap der få norske artister ferdes, og hun triphopper seg elegant over.

 

 

Meggie Brown – Låt: «Coming Back Again»
Rett på sak i åpningsriffet, som glir over i en grov tromme- og bassdrevet sekvens, før refrenget sparker fra. Gnistrende vokal og knakende tøft sound hele veien gjennom.

 

 

Pappasaft – EP: Rom til folket
Raske låter som bobler over av energi og skeive tekster, det er pønkoppskriften til denne trioen. Det er ikke så mye mer å si enn at det funker, og trenger du plutselig å skru opp tempoet på festen, er dette et godt bidrag.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter