Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. februar 2018

Wauwatosa med Emilie Storaas på vokal ut med ny singel

Da Wauwatosa, som bestå av består av Sigurd Ytre-Arne og Martin Torvik Langerød, slapp den første singelen «Snakes» valgte de 5 låter som har inspirert dem (se nederst). I dag slipper den norske duoen sin andre singel «Dare», med Emilie Storaas på vokal.
Av: Victor Josefsen / Foto: Jon Lunde

Da Sigurd Ytre-Arne og Martin Torvik Langerød i Wauwatosa, sammen med Natalie Sandtorv, ga ut EP-en «Luftbrücke» i 2015, var det en fyr i Australia som plukket den opp via Bandcamp. Tim Shiel er til daglig elektronika-musiker, og har sitt eget radioprogram på kanalen Triple J i Melbourne, Australia. I løpet av noen måneder ble Wauwatosa den første internasjonale signeringen på Shiels plateselskap Spirit Level, startet av Shiel og barndomsvennen Wally de Backer, bedre kjent som den Grammy-vinnende artisten Gotye.

Navnet Wauwatosa kan virke fjernt for noen, men for gutta i bandet er det veldig nært og familiært. Bestemoren til Sigurd vokste opp i den lille byen Wauwatosa i Milwaukee County, Wisconsin, og hun fortalte at navnet stammer fra urfolket Potawatomi og betyr ildflue.

Sigurd og Martin er kjernen i bandet, og de som lager musikken, men de samarbeider hele tiden med vokalister og tekstforfattere som legger sitt preg på låtene. «Dare», er med Emilie Storaas på vokal.

Sigurd sier selv om den nye låta «Dare»: «Forrige låt «Snakes» ble til på et fly, og idéen til «Dare» kom på trikken. Jeg skrev ned noen synthlinjer, inspirert av en Mew-låt, og lagde en rask beat med kun forskjellige basstrommelyder. Dette ligger fortsatt i bånn av låta. Resten av låta er laget i samarbeid med Emilie Storaas, og Martin. Den inneholder en del lek og improvisasjon med vokal som er sampla på en old school hiphopsampler og kjørt gjennom noen old school gitarpedaler».

Musikken på det kommende albumet er satt sammen av biter fra øvingsopptak og improviserte loops som har blitt klippet i og formet over flere år.

 

 

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Dobbel singelanmeldelse: Emilie Storaas – «Withches» / «Life On The Run»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.