Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. mars 2018

Videopremiere: Benjamin Finger – «If Memory Preserves»

Benjamin Fingers fjorårsalbum «For Those About to Love» er en særegen og spennende utgivelse, som burde ha vært med på årets beste norske album 2017 lista mi. Benjamin Finger kommer i år med et nytt album titulert «Scale of Blindness» og fra den kjører vi premiere på musikkvideoen laget av Mathias Van Eecloo som driver Eilean Records. Spennende video og lydspor.
Av: Victor Josefsen / Foto: Thomas A. Johansen 

Benjamin Finger forteller historien bak vidoen:

Jeg var på US turné (Oakland, Portland og Seattle) tilbake i 2014. På vei fra SF til Portland (etter at jeg våknet, det er en lang tur) gikk jeg over til kafeteriaen på toget for å få meg noe å spise. Når jeg var der, ble jeg overrasket over å finne to menn som sto i hjørnet av rommet, formelt kledd (nærmest som speidere) og snakket om amerikansk (lokal) historie. I utgangspunktet ble alt som passerte oss i landskapet utenfor vinduet snakket om eller fortalte historier om. Jeg veldig fascinert av dette, og jeg endte med å tilbringe resten av turen å lytte til dem. Man kunne lære mye ved å høre på dem snakke om ulike historiske problemer.

Heldigvis bærer jeg alltid med meg en felt-opptaker/field recorder, det er er en Yamaha 2G i tilfelle noe av interesse dukker opp. Og det var på denne togturen ideen til sporet «If Memory Preserves» fra mitt nye album «Scale of Blindness» ble født. Jeg ble virkelig hekta og lyttet til alle disse flotte historiene underveis. Jeg tok opp flere timer fra den togturen. Og det var spesielt den om D. B. Cooper som fanget min oppmerksomhet. Så jeg hadde historien om D.B Cooper lenge i hodet mitt og visste umiddelbart at jeg hadde en interessant historie her. Jeg måtte bare finne riktig lydspor for historien, og det tok meg ganske mange år. Jeg håper andre også vil finne historien fascinerende. Mysteriet rundt DB Cooper er en som ser ut til å fortsette i mange år enda.

Videoen er regissert av Mathias Van Eecloo som driver Eilean Records. Jeg sendte ham er del super 8mm materiale som har selv satt sammen for denne videoen.

 

 

Nå til helgen gjør Benjamin Finger en  UK- tour  med Mia Zabelka

03.09.18 – Cellar Arts Club – Worthing. Poster by Christopher Holt-Iversen

03.10.18 – The Rose Hill – Brighton. Poster by Christopher Holt-Iversen

03.11.18 – Cafe Oto (Flaming Pines Showcase) – London

 

Benjamin Finger er også blitt invitert til å spille på fantastiske Rewire festival i Haag/Nederland i april.

04.06.18 – Rewire Festival in The Hague

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Mer om Benjamin Finger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.