Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 15. mars 2018

Låtpremiere: Himmelhøyt- «Alt annet kommer etterpå»

Bandet Himmelhøyt slipper ny singel «Alt annet kommer etterpå» 16. mars, men du kan høre den hos oss i dag! Himmelhøyt har funnet formen, låta starter med hektende riff, er catchy og har et gjennomført sound, det lyder strøkent uten at det går på bekostning av brodd. Himmelhøyt er en ambisiøs gjeng, noe «Alt annet kommer etterpå» viser. Lytt her!
Av: Victor Josefsen / Foto: Simen Rotevatn

Himmelhøyt oppstod noen år tilbake, da 5 unge og ferske Osloborgere krysset veier. På det klamme øvingsrommet i Hammersborgtunnelen, med paintball-parken Laser Tag som nærmeste nabo, har de lært hverandre å kjenne.

Her får du en kjapp innføring fra Himmelhøyt hva tekstene handler om I Himmelhøyt sine låter møter vi to personer. Lucas og Lena. To helt forskjellige mennesker, to forskjellige bakgrunner med to forskjellig syn på det meste. De enes sjelden om noe som helst, men en ting er de helt enige i; de er hverandres alt de aldri ville ha. Men av en eller annen grunn klarer de ikke aldri å gi slipp på hverandre. De er som to magneter som både trekkes mot hverandre og skyves fra hverandre samtidig.

I «Alt annet kommer etterpå» er vi i gjennom Lucas sine øyne vitne til kvelden da Lucas og Lena møttes for første gang. De er på en bar ingen av dem hadde planer om å dra til, og ingen av dem egentlig liker. Klokka er alt for mye og vi følger historien fra da det store spørsmålet faller; «Vil du bli med meg hjem?»

Resten av historien får dere ved å lytte på låta «Alt annet kommer etterpå».

Så hvordan ble låta til?

– Noen låter er det vi i bandet kaller “slitere”. Låter som vi pusser og sparkler på gang på gang. «Alt annet kommer etterpå» var så absolutt ikke det. Etter at Oliver spilte riffet for første gang var det liten tvil om hva de neste tre timene kom til å handle om. Teksten hadde jeg allerede klar, gjemt et i sted bak i arkivet på telefonen, og melodien lå liksom bare implisitt når verset kom for første gang. Vi alle visste bare hva som måtte gjøres, så da var det bare å gjøre det. Det er når sånne låter som detta her dukker opp, hvor det er superdigg å spille i band – Audun Gjelstad Jakobsen, vokalist i Himmelhøyt

 

 

Himmelhøyt er: Audun Gjelstad Jakobsen (vokal), Oliver David Kimmell (gitar), Henrik Nagel Dahl (gitar), John-Halvdan Halvorsen (bass), Håvard Lyngstad (trommer)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter