Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. mars 2018

Videopremiere: Few Dollars More – «Not For Sale»

Few Dollars More slapp albumet «Wake Up» i midten av mars. I dag kjører vi videopremiere på en av låtene fra den skiva, «Not For Sale», som handler om en person som gjør alt som er nødvendig for å nå frem i rampelyset og om en som er av stikk motsatt oppfatning. Se hvordan det går. En meget bra video!
Tekst: Victor Josefsen

Few Dollars More spiller 70-talls rock. Det er etter hvert mange band i Norge som skjeler til 70-tallet og rock, noen av dem har vi skrevet om her i bloggen, som Kings of the ValleyJolly Cobra og Møblos. I likhet med Kings of the Valley lyder Few Dollars More tilbakelente og samtidig drivende, og svinger med gode 70-talls vibber, det hele låter befriende lite moderne. God musikk er uansett tidløs, og hva som er regnes som moderne kan dessuten forandre seg over natten.

Drammens-bandet spiller, og de kan virkelig spille, en form for 70-talls rock med psykedeliske toner, som på åpningslåten «Make It Rain». Noen av referansene er Led Zeppelin, Rival Sons og Wolfmother. «Wake Up» er en plate med mange snacksy detaljer og en god del kule låter, låter som «Make It Rain», «Wake Up», «Slave», «Man In Doubt»,  Smoke And Mirrors» og «Not For Sale», selv om ankepunktet er at det hele er noe liktlydende. Låta vi kjører videopremiere på, «Not For Sale», er attpåtil blitt enda bedre tonesatt av videoen.

 

Few Dollars More forteller om videoen til «Not For Sale»

«Not for Sale» er en låt som er delt inn i to deler, hvor versene representerer en person som gjør alt for å lykkes. En person som beskriver hvordan situasjonen er når man må karre seg frem med spisse albuer i en hverdag hvor alle skriker etter oppmerksomhet og sine 15 min of fame. Refrenget er et motsvar til dette uttrykket av en person som ikke kommer til å selge sin egen kunstneriske identitet eller frihet for å inngå et kompromiss med noen eller noe som helst.

Musikkvideoen til «Not For Sale» tar utgangspunkt i et talentshow, noe som kanskje er en perfekt beskrivelse av hvordan man som artist kan forandre seg for å tilfredsstille massene. Hovedpoenget er en hovedperson, spilt av Ingeborg Hanssen, som kommer inn som en forsiktig og jordnær jente, men som etter instruksjoner og ønsker fra dommerne, de i maktposisjon, forandrer seg til en vaskeekte diva og superpopstjerne. Det er da hun som kommer seg opp og frem her i verden og ikke de andre deltagerne selv om de kanskje har en høyere kvalitet på det de leverer.

 

Her er videoen. Enjoy!

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter