Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 28. mars 2018

Ferske spor uke 13/2018

Ben Leipers «Steeplechaser» er en uhyre lekker homage til 90-talls rocken med Joe McCluskey, som mistet sølvet under OL i 1932 etter en arrangørblemme, som tema. Så hinsides bra! Her er ukas ferske spor.
Av: Rolf Andersen, David Jønsson og Victor Josefsen

LICE – Stammering Bill
Forrykende postpunk av den kaotiske sorten fra britiske LICE. Plate er på vei på det nye plateselskapet til Joe Talbot fra IDLES. Glade i STORE BOKSTAVER der borte i BREXITANNIA, gitt. Video. (R.A.)

MaidaVale – Dark Clouds
Svenske MaidaVale fikk med en single på en annen spilleliste her for noen uker siden. Da kommenterte jeg at den låt overraskende likt en låt fra Flower Travellin’ Band. Og jaggu synes jeg å høre spor etter den i ukas utvalgte låt også. Men jeg kan ta feil, selv om det virker som om gitaristen ikke helt klarer å fri seg fra melodien. Og gitarlyden. Men nok en bra låt fra MaidaVales nye album, «Madness Is Too Pure». (R.A.)

 

Snail Mail – Pristine
Jeg begynner rett på ukens sterkeste spor, «Pristine» fra favoritten Snail Mail. Snail Mail imponerte stort med «Habit»-EP-en som kom for et par år siden, med sjarmerende, navlebeskuende låter spilt inn på soverommet. «Pristine» bygger videre på lydbildet fra EP-en, men har nå fått et kraftigere og mer kledelig lydbilde. «Pristine» er ikke så langt unna det Soccer Mommy (en annen favoritt) holder på med. (D.J.)

Kamaal Willliams – Salaam
Kamaal Williams er den ene halvdelen fra duoprosjektet Yussef Kamaal, som slapp det sterke albumet «Black Focus» i 2016. «Salaam» er en 8-minutters Roy Ayers-dynket, funky fusion-sak. Sjekk det ut! (D.J.)

Ben Leiper – Steeplechaser
Å kalle opp bandet sitt etter en gammel Boing-tegneserie, går rett hjem hos meg. Bandet består av Anders Blom (gitar), Øystein Dale Svendsen (bass), Eirik Kirkemyr (trommer og vokal) og Gjermund Jappée (gitar og vokal). «Steeplechaser» er en uhyre lekker homage til 90-talls rocken med Joe McCluskey, som mistet sølvet under OL i 1932 etter en arrangørblemme, som tema. Så hinsides bra! (D.J.)

Okkervil River – Pulled Up The Ribbon
Der ja, Will Sheff! Dette er noe helt annet enn førstesingelen «Don’t Move Back To L.A.», som fortsatt ikke sitter helt hos meg. All tvil om det nye albumet blir skylt bort med «Pulled Up The Ribbon» som går rett inn i Okkervil River-kanon. (D.J.)

Gundelach – Duck Hunting
Ukens store positive overraskelse kommer fra Gundelach, som har levert et meget solid album med «Baltus». «Duck Hunting» står frem som det sterkeste kuttet for min del, med de iskalde synthene og Gundelachs falsett som treffer blink. Jeg får lyst til å se «Drive» når jeg hører på denne låten. Helt prima. (D.J.)

Death By Unga Bunga – Cynical
Norges beste band for tiden? DBUB fortsetter å slenge ut powerpop-perler fra sitt kommende album. Riff og hooks florerer på «Cynical» og fungerer som en perfekt avslutning på min platebag. Dette blir også mitt siste bidrag til Ferske Spor på noen måneder, men kommer sterkt tilbake. Keep on truckin’! (D.J.)

 

Mevik – DORA (Don’t Go Home)
Drivende og melodiøs poppunk-låt fra Mevik, som spiller alle instrumentene selv og får det til fenge like mye som et samspilt band der kjemien er plass. Melodi og fremdrift er eksellent balansert produksjonsmessig . «DORA (Don’t Go Home»)» har den samme vibben som flere av Eddie & The Hot Rods sine låter. Skal du høre en ny låt denne uka, er «DORA (Don’t Go Home)» et av de bedre valgene. (V.J.)

Ben Leiper – Weston FTW
David Jønsson har allerede hyllet låten «Steeplechaser» av Ben Leiper. Denne låta, «Weston FTW», handler visstnok om byen Weston i West Virginia». Enda en uhyre lekker homage til 90-talls rocken! (V.J.)

welhaven, welhaven – All Is Lost
welhaven, welhaven og hans musikere på gitar (elektrisk & akustisk), bass, trommer, trombone og trompet skapte en lun stemning på sin første singel «Words», med kule blåsere mot slutten av låta. Denne gangen mikser han de organiske elementene, som kassegitar, med analoge synther. Den nye singelen «All Is Lost» er like lun og bra som «Words», selv om de loopende synthene egentlig er overflødige i mine ører. Album kommer 6. april. Blir spennende å høre hva welhaven, welhaven finner på da. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Ferske spor»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter