Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. april 2018

Videopremiere: Ben Leiper – «Steeplechaser»

Ben Leipers «Steeplechaser» er en uhyre lekker homage til 90-talls rocken med Joe McCluskey, som mistet sølvet under OL i 1932 etter en arrangørblemme, som tema. I dag kjører vi norsk premiere på videoen til låta som er en slags kjærlighetserklæring til mye av det Ben Leiper henter inspirasjon fra: å vokse opp på 80- og 90-tallet, fotball, game boy, katter, Michael Jackson og VHS. Redigert sammen av gamle digitaliserte hjemmevideoer. Denne må du få med deg, en hinsides bra låt og video!
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Ellen Lund

Det hadde lenge gått rykter om at den Oslo-baserte delen av Youth Pictures of Florence Henderson, ofte sett på som Norges fremste post-rock-band, hadde et nytt prosjekt på gang. Ben Leiper er navnet på 80-tallets beste tegneseriekeeper, men det er også navnet på et nytt norsk band, og det å kalle opp bandet sitt etter en gammel Boing-tegneserie, går rett hjem hos oss, det samme med de tre låtene Ben Leiper har gitt ut så langt, og i dag kan du se videoen til «Steeplechaser».

Ellen Lund fra Gaffa og en av den trivelige gjengen i Lakkegata Pingpong forening (les mer her). har hovedrollen i videoen. I videoen viser Ellen Lund seg fram som en virkelig playmaker på fotballbanen, så vi ba henne om å fortelle om høydepunkter fra fotballkarrieren hennes. Også spurte vi henne om hun fortsatt spiller fotball.

«Du kan si at jeg (altfor tidlig) måtte slutte på grunn av en ryggskade. Og at et av høydepunktene må ha vært da jeg ble valgt ut til å bære og heise det norske flagget under åpningsseremonien på en nordisk turnering i Danmark, før jeg spilte kamper med norsk flagg på brystet mot Island, Finland, Sverige og Danmark. Mine aller beste fotballminner er riktignok med Lindeberg Sportsklubb sitt guttelag, som jeg spilte med i nesten 10 år. Og alle timene på plenen hjemme med broren min og pappa. Men: Karrieren topper seg selvfølgelig i dag, når jeg får lov til å være med i den aller første musikkvideoen til Norges nye indie-topplag, Ben Leiper. Alt har ledet til dette!» Ellen Lund

 

 

Regi: Cato Lund

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

 

Sjekk også:

Ferske spor uke 13/2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter