Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. april 2018

Plateanmeldelse: Castro – «Infidelity»

 

Artist: Castro

 

Album: «Infidelity» (2018)

 

Plateselskap: Kong Tiki Records

 

5

 

Jeg starter denne anmeldelsen med noen ord, vel, mange ord, om favorittlåten fra Castro sin nye plata «Infidelity», nemlig låta «Undercover» (se video under). En låt som innehar alt: driv og melodi(er), punch, variasjon og utsøkt produksjon (Per Borten, kjent fra b.la. Cadillac og Spidergawd). Castro består av ringrevene Katja Benneche Osvold (vokal), Viggo Mastad (gitar), Morten Skjørholm (gitar), Karl-Martin Hoddevik (bass) og Jens-Petter Wiig (trommer) med erfaring fra band som Angor Wat, Israelvis, Life… But How to Live It?, The School, Funny Farm og Det Glade Vanvidd. I 2014 kom debutplata deres, «The River Need», og nå er oppfølgeren «Infidelity» her.

På Castros debutplate «The River Need» viste de at de på imponerende vis hadde holdt spiriten oppe i alle disse åra fram til den utgivelsen, en utgivelse som er røffere i kantene enn den nye plata. Ikke dermed sagt at «Infidelity» er svakere, så langt derifra! Plata har samme glød og punchlines, med engasjert og insisterende vokal fra Katja.

På den låta nevnte «Undercover» sendes tankene til Arctic Monkeys «Do I Wanna Know», med gyngende driv, effektive gitarriff og mektige metalriff som avrunder det hele. Dessuten et superb «trommebreak» et stykke ut i låta. En innertertier av en låt og en låt som nesten kan stå som metafor for resten av plata, for her det mye bra, med låter som spenner fra intense «Personal Question» (se video under) til suggererende «Ironimi is Dead». Sjekk de solide gitarveggene og den pumpende bassen i «The Great Escape», de catchy riffene i «Living the Dream» og «A Girl That Sleeps Alone», samt de deilige The House of Loves «Shine On»-aktige gitarlinjene som etter hvert putrer under overflaten på sistnevnte.

Cluet med Castro nye plate «Infidelity» er porsjonert konsentrert energi, noe de stort sett lykkes med. Jeg konstaterer igjen: erfaring er ofte underkjent innen pop/rock/punk, noe utøvere som Castro gjør noe med. De holder formen ved like.

 

Castro – Undercover

 

 

Sjekk også:

Kassettens posisjon i undergrunnen var udiskutabel på 80-tallet og visstnok suser det fortsatt i bånd i de rette miljøene
Intervju med Jens-Petter Wiig (Angor Wat, Israelvis), en av foregangsfigurene i den norske kassettbevegelsen på 80-tallet.

Roger Andreassen ble senere med i kanskje enda mer klassiske Life… But How To Live It?

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter