Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 17. april 2018

Beady Belle – 5 om bøker og musikk

Beady Belle har sluppet sitt åttende album «Dedication». Tittelen henviser til det viktigste i livet - til en hver tid - som man går gjennom ild og vann for, som alt står og faller på, som man kjemper for av alle krefter, men man er likevel aldri sikret å seire. Beady Belle feirer med releasekonsert for albumet på Klubben i Røverstaden 18. april. I dag er Beady Belle gjest i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.
Av: Victor Josefsen / Foto: Erik Hansen

Hva er det siste du leste?

– Det siste var romanen, «Syngja», av Lars Amund Vaage.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

– Jeg har på en måte allerede laget soundtrack til en bok… «White Teeth» («Hvite tenner») av Zadie Smith. Hele mitt album, «Cricklewood Broadway» fra 2013 er basert på denne boka. Med direkte situasjoner og sitater fra boka. Men musikken er ikke brukt i noen film altså.
Men jeg må si det gav mersmak, så jeg er slett ikke fremmed for å lage flere album basert på bøker, og også rene soundtrack. Det å lage filmmusikk har faktisk alltid vært en drøm. Jeg håper jeg får tilbudet en gang! Om jeg skulle laget filmmusikk, så tror jeg at jeg ville ha ønsket meg en mellommenneskelig sak med litt friksjon. Det må være følelser, men ikke for sukkersøtt. Sorg, men ikke helt nitrist… Hmm hvilken bok skulle det vært da?? Kanskje noe Per Petterson? «Ut og stjæle hester» kanskje?

3) Hva er din favorittbok?

– Det er en bok jeg alltid vender tilbake til, som jeg har lest mange ganger, og som jeg oppdager nye sider ved hver gang. Jeg blir så inspirert av den, på en litt mørk og underfundig måte… Boka er Frode Gryttens «Bikubesong».

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Åh, jeg er så utrolig dårlig på å lage sånne lister på best og verst av alle ting. Jeg liker variasjon! Men om jeg skal prøve å svare, så kan jeg ikke hoppe over Stevie Wonders «Songs in the Key of Life». Det er et dobbelalbum fra 1976, og det har vært med meg hele livet, og er nok det albumet som har preget meg mest av alle. Men å si at det er en favoritt, er nesten en hån mot albumet. Det hører liksom ikke hjemme på en sånn liste. Dette albumet er en del av meg, en del av livet mitt. Det er hverken bra eller dårlig. Det er en nødvendighet! Jeg hadde vært en annen uten dette albumet.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

– Jeg har akkurat lest ferdig «Min kamp» av Karl Ove Knausgård. Så jeg føler jeg kjenner ham godt…naturlig nok… Han er jo musikkinteressert, men han har vel ikke helt samme musikksmak som meg, så det spørs om det hadde funka… Og så er det jo skikkelig trøkk i Olaug Nilssen, men jeg aner ikke om hun spiller noe instrument. Det er jo litt viktig, om hun skal være med i bandet, mener jeg… Både Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold har jo gjort musikalske greier, så de er booka. Nei, jammen om jeg vet. Kanskje jeg skulle ha spurt Zadie Smith. Jeg har lest at hun er interessert i musikk. Jeg tror jeg går for henne!

 

 

Beady Belle + Tortusa / Breistein lll Onsdag 18.04.18

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Beady Belle med album basert på Zadie Smiths «White Teeth»

 

Min platesamling: Frode Grytten

Bruce Springsteens «Nebraska» ble fremført på Litteratursymposiet i Odda

Frode Grytten har skrevet en roman om The Clash

 

Hva var dette Soul Train?

Paradokset Motown

Joe Driscoll og Sekou Kouyate album «Monistic Theory» avsluttesmed en fin livecover av Stevie Wonders «Master Blaster»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter