Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 5. mai 2018

Plateanmeldelse: Norgez Bank – «Samfunnets tjenera» (Fucking North Pole Records, 2018)

Fucking North Pole Records har gitt ut vinylplate (hvit) med det klassiske Tromsø- pønk/nyveiv-bandet Norgez Bank med tittelen «Samfunnets tjenera, som er en samling av alle studioinnspillingene til Norgez Bank i perioden ´80-81 og faktisk debutplata deres. En begivenhet vi feirer med å ta med hele 3 legendariske låter i ferske spor uke 17/2018. Jada, vi er litt sent ute, siste ferske spor er allerede ute, men bedre sent enn aldri!

«Springtime In Belsen» er opprinnelig utgitt på EP’en «Life Of Rian!» fra 1980, regnet som den første pønk-/nyveiv singelen fra Nord-Norge. «Nordens Paris» er fra samme EP. «Tromsø Brenn», opprinnelig utgitt i 1981, er Norgez Banks versjon av The Clashs klassiker «London Burning».

De 3 låtene jeg har valgt er altså utgitt tidligere, men du kan høre tidligere ikke-utgitte spor på b.la. Spotify + vinylen da. Med denne utgivelsen følger en DVD med bandets egne opptak fra 1980/81.

Utrolig kult at en Norgez Bank-samler er blitt utgitt! Jeg får omtrent samme wow-følelelse som når The Tables-samleren «The Tables ‎– Wonderland – The Greatest Adventures 1988 – 2003» kom i 2016. Riktignok er det ujevn låt-kvalitet på «Samfunnets tjenera», men utgivelsen er en viktig dokumentasjon av pønken i Tromsø tidlig på 80-tallet.

Du kan komme til oss og lytte på plata på vår vinyl-lyttestasjon. Velkommen!

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter