Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 7. mai 2018

Plateklassiker: Hound Dog Taylor & the Houserockers – «Hound Dog Taylor & the Houserockers» (Alligator 1971)

Bare ni år gammel jagde Hound Dogs Taylors far ham på dør med riflen i hånden. Kallenavnet Hound Dog fikk han for sin store appetitt, og stadige jakt etter kvinner. Han rømte Mississippi for godt da klanen fant han i sengen til en hvit frue.
Tekst: Olav Nilsen

Livet var berget da han kom til Chicago i 1957, der han kastet seg ut i byens syndige og vibrerende uteliv. Inspirert av Elmore James’ slidegitarspilling sagde han av metallbeinet til en kjøkkenstol, og spilte inn noen få singler som ikke ledet til stort – selv om han etter hvert hadde fått et rykte som en formidabel liveartist.

Med to gitarer, slagverk og volumknappen på 11 koker the Houserockers opp en rocka rytmisk blues. Hound Dog Taylor spiller høyt og fort. Noen ganger låter det både falskt og ustemt, der han harver i vei på sin superbillige japanske kopigitar, mens den sprukne postordreforsterkeren vrenger lyden ytterligere. Gitaristen Brewer Phillips, med sin slitte Telecaster, er som en synsk tvillingbror, der han følger den ustyrlige Hound Dog. Bak disse, er den alltid like stødige Ted Harvey, som forsterker denne spesielle kjemien ytterligere.

Trioen spiller platen rett inn uten pålegg og andre studiotriks i løpet av to kvelder med fans, venner og nok whisky i studio. 56 år gamle Hound Dog leverer kåt og svett dansemusikk. Robert Christgau refererte til bandet som «the Ramones of the blues».

 

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert på Sølvberget bibliotek og kulturhus

 

Quarter Wolf gjør for øvrig en tøff versjon av Hound Dog Taylors klassiker «Let’s Get Funky» på den forrykende EP’en «Back to Sykkylven».

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter