Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 15. mai 2018

Musikalske sidespor – uke 19/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Med medlemmer fra Aiming for Enrike, Honningbarna, Oslo Ess i bandet sitt, har den underkjente Halden-låtskriveren Laurits Mosseby (Göttemia/Garden) gått fra punk til indierock. «Pretty Please» er fra plata «Our Greed» og innehar på sitt beste intensiteten og melodiøsiteten til tidlig Arcade Fire. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.
Tekst:  Victor Josefsen, Bent Inge Hvitstein og Geir Qviller


Laurits Mosseby Orkester – Låt: «Pretty Please»
Med medlemmer fra Aiming for Enrike, Honningbarna, Oslo Ess i bandet sitt, har den underkjente Halden-låtskriveren Laurits Mosseby (Göttemia/Garden) gått fra punk til indie rock. «Pretty Please» er fra plata «Our Greed» og innehar på sitt beste intensiteten og melodiøsiteten til tidlig Arcade Fire. Det som var så spesielt med Arcade Fire var at de tok indierocken et steg videre. Candierne videreførte den gangen, med albumet Funeral (2004), intensiteten til 90-talls-indieband som Pixies, mens de dro ut lyden i widescreen format. Resultatet ble symfonisk indie. Herlig sådan. «Pretty Please» og plata Our Greed er også herlig på sitt beste, widescreen indie i «garasjerock» format. (V.J.)

 

 

Izakaya Heartbeat – Video : «Minutes and Days»
Izakaya Heartbeat spiller på John Dee 26. mai, sin første konsert etter 5 år. Ikke nok med det, 23. mai kommer de med ny singel, utgitt på Handmade Records og hentet fra deres kommende album Subterranean Sunset. Her er tegnefilm noir videoen til låta «Minutes and Days» fra Izakaya Heartbeats forrige album Enter – Rainbow Lake fra 2013. Den plata og de andre videoene de har laget anbefales på det varmeste. Se flere Izakaya Heartbeat-videoer. Plateanmeldelse: Izakaya Heartbeat – «Enter -Rainbow Lake». (V.J.)

 

 

Death By Unga Bunga – Album: So Far So Good So Cool
«DBUB fortsetter å slenge ut powerpop-perler fra sitt kommende album. Riff og hooks florerer på «Cynical». (David Jønsson, ferske spor). Spenstige riff, fengende hooks, melodier og refrenger florerer også på de fleste av låtene på albumet So Far So Good So Cool. Death By Unga Bunga har en type sprudlende og smittende entusiasme få band i Norge er i nærheten for tiden. (V.J.)

 

 

Kid Astray – EP: Ignite
Variasjonen på EP’en er bra, og det dukker opp en god del forskjellig fra mange kilder. Musikken til Kid Astray appellerer til alle slags typer, i alle aldre, det er smart og funky og interessant, med lekne innfall og hektende grooves. Positive vibber – dette swinger. Mer Kid Astray. (V.J.)

 

 

Spielbergs – EP: Distant Star
Spielbergs har landet «Distant» Star EP». Vi har hørt, kicket og skrevet om alle låtene på EP’en tidligere, bortsett fra «Setting Sun», en småmelankolsk sommerlåt. Fin låt, knall EP. (V.J.)

 

 

Singvogel – Video: «Jeg har altid været heldig»
I en kjeller i et søvnig villakvarter i det nordlige Århus, Danmark, romsterer en aparte gjeng i en kjeller med en usedvanlig samling av instrumenter, og har laget en spenstig sak – full av elektroklarinett, fuzz og hektisk monosynth. I videoen trekkes vokalisten som en idiot med for høy promille opp og ned villaveieene i Århus. Skrudd og morsom. (V.J.)

 

 

The Sonic Dawn – Låt: «As of Lately»
Mer dansk. Psychonautene The Sonic Dawn fra København kommer til Krøsset i Oslo og Bastard i Tromsø i slutten av juni for å spille konserter. «As of Lately» nikker ærbødig til mer eller mindre obskure, men klassiske 60s garasjerockere tilsatt en dæsj psykedelia. I ettertid dokumentert på samlealbum fra Crypt, Nuggets, Teenage Shutdown-serien mfl.

 

 

Linn Koch-Emmery – EP: Boys
Ung og svensk, og åpenbart med noen små drypp av grønsjete nittitall løpende rundt i blodet. Tett og tøft, med en akkurat passe dose attitude. (B.I.H.)

 

 

Melissa Laveaux – Album: Radyo siwèl
Fra Haiti, via USA, til Frankrike. Det er veien denne dama har gått tidligere i livet. Og røttene bærer hun med seg helt inn i dypet av dette albumet. (B.I.H.)

 

 

Container – Låt: «Drain»
Styggpen smakebit fra den kommende plata på Spectrum Spools. Skitten industriell techno med støyelementer. Vanedannende, men fremmedgjørende. (G.Q)

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter