Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 23. mai 2018

Låtpremiere: Izakaya Heartbeat – «Descend»

Med «Descend» har Izakaya Heartbeat beveget seg bort fra deres øreblødende støyrock-singatur, men de høres fortsatt ut som Izakaya Heartbeat. Hvis «Descend» er en pekepinn på den kommende plata, så kan den utgivelse bli riktig så fin, og Izakaya Heartbeat kan nå ut til flere enn støyrock-meningheten. Indiekids i alle aldre, ta en lytt!
Av: Victor Josefsen


Det er fem års siden Izakaya Heartbeat slapp sin siste plate «Enter –
Rainbow Lake
»
som vår anmelder beskriver slik: «En suggerende vegg av lett progressiv og syrete vellyd. Lyden av Norge slik den burde ha blitt spilt over anlegget i ankomsthallen på Gardermoen. Fordømt kult. Fordømt stilfullt».

Etter «Enter – Rainbow Lake» har Izakaya Heartbeat ligget lavt i terrenget, men hele tiden vært aktivt, eksperimentert i studio og skrevet over 50 nye låter. En av disse låtene er deres nye singel «Descend», produsert av Jarle Steinhovden (x.lover), utgitt på Handmade Records og hentet fra deres kommende album «Subterranean Sunset». Det er Izakaya Heartbeats tredje plate på Handmade Records.

Med «Descend» har Izakaya Heartbeat beveget seg bort fra deres øreblødende støyrock-signatur, men de høres fortsatt ut som Izakaya Heartbeat. Det er fortsatt støyskjær i uttrykket, men hovedfokuset er på det hypnotiserende melodiøse, med et komp og en bassgang like suggerende som det/n er enkel. Uttrykket har klare nikk til 80/90-talls indie, som de selv påpeker.

Hvis «Descend» er en pekepinn på den kommende plata, så kan den den utgivelse bli riktig så fin, og Izakaya Heartbeat kan nå ut til flere enn støyrock-meningheten. Indiekids i alle aldre, ta en lytt!

 

 

Izakaya Heartbeat spiller på John Dee 26. mai, sin første konsert etter 5 år.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Mer Izakaya Heartbeat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter