Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 27. mai 2018

En tur til Abbey Road, 1999

Dette er meg i London, påsken 1999. Målet for dagen var å få til et bilde i fotgjengerovergangen utenfor Abbey Road Studios. Og … tenk om det var mulig å gå inn der?

Tekst: Frank Michaelsen / Foto: Roar Michaelsen

Men Abbey Road var et fort –  i likhet med mange andre hus i det streite, ambassadestrøk-aktige området. Det var rett og slett lite her som bar bud om at det hadde skjedd en kulturrevolusjon, på samme sted, 30 år tidligere.

Man fikk ta til takke med å studere porten. Denne var nemlig preget av beskjeder og hilsener i tusentall. Å skrive på denne muren var nok det nærmeste en fan kunne komme en form for interaksjon med stedet.

Med en rød Pilot-penn gikk jeg selv frem for å skrive noe på den hvitmalte porten. Denne hadde blitt malt over så mange ganger at den var helt ruglete. Min hilsen skulle være viktig, kanskje storslått, et skikkelig adage. Men klokka tikket og jeg endte opp med å gjøre det enkelt:

Frank, 1999.

Min beskjed til Beatles, det.

Det var et sterkt besøk. Og mindre sterkt blir det ikke når vi får hilse på lydtekniker Ken Scott på torsdagens Classic Album Sundays. Kvelden er viet The White Album der han var lydtekniker. Så mye er sagt om dobbeltalbumet, men kanskje mannen som har jobbet bak de høye portene i Abbey Road kan fortelle oss noe vi ikke visste?

Se event: https://www.facebook.com/events/165131047503866/

Én kommentar til “En tur til Abbey Road, 1999”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter