Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 8. juni 2018

5 plater som har inspirert Joaquin

I slutten av mai slapp Joaquin sin første singel på ti år. «All I Want» er tittelen, og gir en mykere og delikat overgang fra tidligere produksjoner, skriver Musikknyheter. I dag forteller Joaquin hvilke plater som har inspirert han.
Av: Victor Josefsen / Foto: Christian Frostmann

1. Sting – Ten Summoner’s Tales
Det var singelen «If I Ever Lose My Faith in You» som fikk meg til å kjøpe denne platen. 12 fantastiske pop-perler som virkelig definerer Stings evne til å skrive låter med komplekse takter og fengende melodier. Innspilt i løpet av 8 uker på hans herregård «Lake House» med Dominic Miller på gitar, David Sancious på keyboard og tidenes trommeslager Vinnie Colaiuta. Albumet har gått på repeat siden 1993 og vært soundtracket til mitt liv.
Anbefalte låter: «If I Ever Lose My Faith in You», «Fields of Gold», «Seven Days».

2. a-ha – Scoundrel Days
Dette er lett den beste pop-utgivelsen som har blitt sluppet av et norsk band.
Kjøpte albumet først på kassett og har siden gått sin seiersgang på Walkman, Discman, vinyl, iPod og på fest. Morten Harket er i toppform, Pål Waaktaar og Magne Furuholmen leverer til de grader på låtskriver-siden. En ting som slår meg er hvor «fresh» denne plata høres ut i dag.
Anbefalte låter: «Scoundrel Days, «The Swing of Things», I’ve Been Losing You».

3. Ulrich Schnauss – A Strangely Isolated Place
Hørte dette mesterverket for første gang da jeg jobbet i Platekompaniet. Ble en umiddelbar favoritt og var en døråpner for ambient og elektronika i mitt lytteunivers.
Helstøpt album med ingen dødpunkter og stemningen setter seg allerede fra første tone. Balsam for sjelen.
Anbefalte låter: «On My Own, «A Letter from Home», In All the Wrong Places».

4. Peter Gabriel – Secret World Live
Peter Gabriel har vært til stor inspirasjon for meg. Med sine sterke tekster, melodier og spennende arrangementer, har han alltid klart å være aktuell uansett tiår. Denne liveskiva ble spilt inn etter albumet «Us» og var en påkostet turné som varte i to år. Har til gode å høre et så velprodusert livealbum som dette.
Anbefalte låter: «Red Rain», «Secret World,«In Your Eyes».

5. U2 – Achtung Baby
Var ikke helt begeistret for albumet da det ble sluppet i 1991. På den tiden var det Queen for alle penga. Det tok noen år før jeg gjenoppdaget albumet og det har vært til stor glede siden. Innspilt i Hansa Studios i Berlin med Brian Eno som produsent fikk denne skiva et mer elektronisk preg enn tidligere utgivelser. Uten tvil U2s beste.
Anbefalte låter: «Who’s Gonna Ride Your Wild Horses», «The Fly», «Ultra Violet (Light My Way).

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 album som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.