Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. juni 2018

Håper å vise frem sider av Børli som ikke bare fremhever ham som «skogens dikter»

Lørdag 16. juni blir det tolv timer med Hans Børlis diktning i ulike former – opplesning, pianospill, kåseri, konserter, samtidsdans, m.m. på Deichman. Her opptrer musiker og komponist Georg Buljo sammen med vokalist og folkemusikkutøver Camilla Granlien som håper å kunne vise frem sider av Børli som ikke bare fremhever ham som «skogens dikter».
Av: Victor Josefsen

Lørdag 16. juni tar Hans Børli-jubileet i samarbeid med Deichman Hovedbiblioteket i Oslo Børli til by’n. På det nye Børli-prosjektet samarbeider musiker og komponist Georg Buljo med vokalist og folkemusikkutøver Camilla Granlien.

Georg Buljo har jobbet innen en rekke genre etter endte musikkstudier på nittitallet. Hans siste store prosjekt var bestillingsverket «Snøfrid» for Festspillene i Elverum i fjor høst der han koblet tradisjonsmusikk fra Hedmark med samiske uttrykk. «Det var en god måte å både forene min fars arv (samisk) med mors arv (fra Hedmark)», forteller Georg Buljo.

Georg Buljo jobber også som musikkprodusent i eget studio i Oslo og har skrevet musikk for blant annet Mari Boine, som han også spiller fast med.

Camilla Granlien har gitt ut flere egne album og samarbeidsprosjekter og er en av de viktigste tradisjonsutøverne fra innlandet. Hun bor på Lillehammer, men er fra Hamar.

– Vi søker et mer meditativt lydbilde enn de prosjektene som har tonesatt Børli tidligere.

På det nye Børli-prosjektet vil Georg Buljo og Camilla Granlien i tillegg ha med to musikere til, Andreas Utnem og Per Willy Aaserud, men vil også kunne fremføre noe av materialet som duo.

– Vi håper å kunne vise frem sider av Børli som ikke bare fremhever ham som «skogens dikter». Jeg har valgt ut dikt som ikke nødvendigvis handler om skog og skogsmiljø (selv om min morfar jobbet alle sine dager i skogene øst for Hamar). Utvalgte dikt er litt mer «bestandige» og allmenngyldige. Vi søker et mer meditativt lydbilde enn de prosjektene som har tonesatt Børli tidligere og som mange av dem bærer preg av visesang, forteller Georg Buljo.

På et par-tre av sangene har de som intro og/eller mellomspill også benyttet Børli selv som leser, men da andre dikt enn Buljo har satt melodi til.

Georg Buljo og Camilla Granlien opptrer på Børli minutt for minutt på Deichmanske Hovebibliotek lørdag 16. juni fra klokken 19:00 til 21:00.

 

Børli minutt for minutt: Lørdag 16. juni klokken 10:00 til 22:00

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter