Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 22. juni 2018

Musikkvideo: Hôy la – «Shame»

Bak artistnavnet Hôy la finner vi Ingri Høyland Kvamstad, en ung norsk artist med base i København. Siste tilskudd på utgivelsesstammen hennes er låten «Shame», som også har fått sin egen kraftfulle video.
Tekst: Bent Inge Hvitstein / Foto: Jonas Svarstad

Musikalsk fortsetter hun i samme spor som på «Please», hennes forrige singel som beveget seg i et hypnotisk triphop-landskap. De elektroniske impulsene legger seg fortsatt som et slør rundt den tilbakelente vokalen; denne gangen med et noe røffere uttrykk enn på forrige singel.

Temaet for låten er feminisme, og hun beskriver det selv slik: «Det er så kjipt at kvinner omkring meg, inklusive meg selv føler skam grunnet følelser, lyster og tanker. Feminisme handler om like rettigheter, men det handler også om å kunne dyrke alle aspekter av sitt kjønn og sin seksualitet».

Videoen har hun selv regissert. Den viser frem et eksperimentelt og kunstnerisk uttrykk, med fragmenterte sekvenser der hun er delvis tildekket, som et bilde på en ufri kvinnelighet. Enkelte sekvenser speiler også de bølgende impulsene som ligger i det musikalske uttrykket, der du som lytter får følelsen av å flyte med musikken.

I sommer skal Hôy la spille flere konserter i Danmark, og hennes første konsert i Norge er under planlegging. De to låtene som er gitt ut så langt i år, er også biter fra en kommende EP. Det er all grunn til å følge med på en kreativ og spennende artist, som tar sats i et hjørne av musikkuniverset få norske artister har våget seg inn i, både tematisk og musikalsk.

 

 

Sjekk også:

Hôy la i musikalske sidespor – uke 8/2018

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter