Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 25. juni 2018

Musikalske sidespor – uke 26/2018

Et av ukas musikalske sidespor: Det knirker i både gitarer og tekstlinjer på dette albumet, som preges av et tydelig americana-stempel, men med variasjon i tempo og intensitet. Endre Olsen sitt første album på norsk bør finne veien til manges ører. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips.
Tekst:   Bent Inge Hvitstein og Victor Josefsen 


Endre Olsen – Album: Bøttevis med blått
Det knirker i både gitarer og tekstlinjer på dette albumet, som preges av et tydelig americana-stempel, men med variasjon i tempo og intensitet. Tidvis kan det stemningsmessig og rent musikalsk minne om Tønes, men likheten stopper der. De skriver ulike type tekster, og en måte å beskrive det på er at Olsen har en annerledes dybde i tekstene. Tittelen speiler mye av det som skildres underveis, og det er en på samme tid sår og fin blåhet som skildres. Hans første album på norsk bør finne veien til manges ører. Endre Olsen – «Alle lyso på».(B.I.H.)

 

 

Maraton – Låt: «Seismic»
Inspirasjonen fra Muse trer tydelig frem på den tredje singelen fra det kommende debutalbumet. Melodiøs og detaljrik rock. Ambisiøst og velspilt. Maraton – Låt: «Blood Music». (B.I.H.)

 

 

Hjerteslag – Låt: «Møhlenpris Motell»
De jobber for tiden med sitt tredje album. Derfra vil det dryppe noen spor utover høsten. Innen den tid må de gjøre seg ferdig med første kapittel, og tittelen på den nyeste singelen bør være kjent for de fleste. Da debutalbumet ble utgitt, havnet selveste tittellåten i en mørk kjeller. Nå er den børstet støv av, og utgjør en verdig avslutning på motellalbumet. (B.I.H.)

 

 

Geetar – EP: Hard Candy
To medlemmer fra Mats Wawa har gått duo. Her leker de seg med korte og kjappe låter med et nostalgisk snitt, fulle av fengende riff og dandert i et slørete lydbilde. Gitt ut på Black Pop Records. Les også anmeldelse. (B.I.H.)

 

 

The Age of Colored Lizards – Video: «If You Want Me Back»
The Age of Colored Lizards har mekka musikkvideo til «If You Want Me Back», som frontet ferske spor uke uke 16/2017 med denne introen: «The Age of Colored Lizards er en homage til 80/90 talls indie/støypop twee. Disse gutta har fingerspitzgefühl for sjangrene de hyller». Videoen åpner med et John McEnroe-utbrudd, deretter går det slag i slag, inkludert Eric Cantonas Kung Fu-spark og mange andre høydepunkter fra sportsverdenen. (V.J.)

 

 


Sassy Kraimspri – Video: «Bonfire»

Her videoen til «Bonfire» fra denne gjengen, en låt vi ga gode skussmål i ferske spor uke 22/2018. «Gliste meg gjennom hele videoen», står det i en i kommentar på fjesboka til Sassy Kraimspri, samme her. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Musikalske sidespor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter