Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 9. juli 2018

Ferske spor uke 27/2018

girl in red er prosjektet til Marie Ulven som er 19 år gammel og som spiller inn musikk på rommet sitt hjemme i Horten. «girls» er en lo-fi indiepoplåt med et hinsides fengende refreng. Har vi fått vår egen Snail Mail? Hun er også aktuell med å ha gått fra stryk til toppkarakter på eksamen etter klage. Musikkavdelingen gratulerer! Her er ukas ferske spor.
Av:  Bent Inge Hvitstein, Geir Qviller, David Jønsson og Victor Josefsen

girl in red – girls
girl in red er prosjektet til Marie Ulven som er 19 år gammel og som spiller inn musikk på rommet sitt hjemme i Horten. «girls» er en lo-fi indiepoplåt med et hinsides fengende refreng. Har vi fått vår egen Snail Mail? Hun er også aktuell med å ha gått fra stryk til toppkarakter på eksamen etter klage. Musikkavdelingen gratulerer! (D.J.)

Safariari – Kärlek & Kärlek (Remington Super 60 In Love Remix)
Cafe Superstar Recordings i Fredrikstad, labelen til Christoffer Schou, er ute med en ny singel fra Safariari, prosjektet til musikkprodusent Jon Kristian Furuhei som står bak plata «Zebra Knights», en plate som var på alles lepper på begynnelsene av 2000-tallet. «Kärlek» er en morsom  indie- og discohyllest til våren naboer i øst. Safariari, aka Jon Kristian Furuheim  er medlem av bandene Musique Le Pop og Sweden, så en forkjærlighet for Sverige er å forvente med tanke på siste band. Singelen inneholder også en remiks fra Remington Super 60. Denne bloggen har flere ganger vist sin forkjærlighet for både Sweden og Remington Super 60, bare trykk på lenkene og sjekk. (V.J.)

Nylenda – Every Mind Is a Temple
Friske toner fra de tre rogalendingene, på det som er deres tredje singel. Mange små elektroniske detaljer vekker danselysten, selv for en som ifølge egen samboer mangler elementær rytmisk koordinasjon av ulike kroppsdeler. (B.I.H.)

Donato Dozzy – Cleo
Ambient trance? Varme og syrete rytmestrukturer med bedagelige beats og en dash Vangelis-soundtrack. Dette er et av to spor fra EP’en «Mindless Fullness» ute på Eerie Records. En liten godbit mens vi venter på hans nye langspiller som skal slippes på Tresor i midten av juli. (G.Q.)

Emma Ruth Rundle – Fever Dreams
Første singel fra et kommende album, før hun entrer scenen på Blå 26. oktober. Mørkt og dystert, men akk så seigt og deilig det lyder mellom lett vokal og tunge gitarer. En god fortsettelse fra skiva «Marked for Death» fra 2016. (B.I.H.)

Beezewax – Rainbows
Endelig kan jeg puste lettet ut, Beezewax er tilbake. «Rainbows» føyer seg inn i rekken med andre Beezewax-slagere, med en meldoditeft som er helt unik. Ishaks myke stemme og bandets delikate gitarspill slår mot deg som en deilig fønvind. (D.J.)

The Essex Green – Sloane Ranger
Det er jo en liten evighet siden siste album fra Brooklyn-bandet, det har faktisk gått hele 12 år siden flotte «Cannibal Sea» ble utgitt. Det ferske albumet «Hardly Electronic» kan ikke starte på en bedre måte enn med «Sloane Ranger». Umiddelbar, fengende indiepop av beste slag. Velkommen tilbake! (D.J.)

Caddy – Contagious & Miracle Turn
«Contagious» & «Miracle Turn» er smakebiter fra plata «Ten Times Four» som kommer 24. august. «Ten Times Four» er albumet Tomas Dahl har spilt inn som 40-årsgave til seg selv, under énmannsprosjektet Caddy. Her skriver han, spiller inn, synger og produserer alt selv. Mye av ånden fra forrige album, «The Better End» fra 2015, som jeg kåret til det årets tredje beste norske album, videreføres på disse to låtene og sikkert også den kommende plata. 70-talls inspirert powerpop og drømmende harmonier dominerer, med gitaren sentralt plassert i lydbildet. Dette er lyden av Caddy, og for en lyd! Plateanmeldelse: Caddy – «The Better End». Caddy – The Good Ones. (V.J.)

Barker – Cascade effect
Et hypnotisk og euforisk stykke musikk i skjæringspunktet mellom dansegulv og ambient. Med varme og luftige beats og snirklete lydstrukturer. Fra «Debiasing EP», ute nå på Ostgut Ton. (G.Q.)

Dylan Mondegreen – A Place In The Sun
Dylan Mondegreens «A Place In The Sun» inkluderer et orkester med strykere, og således kan låta karakteriseres som pop med symfonisk anslag eller kammerpop. «A Place In The Sun» er en smektende låt med utpreget varme i uttrykket, både i vokal, akustisk gitar og arrangement. (V.J.)

John Coltrane – Untitled Original 11386 (Take 1)
Hva jeg har gjort den siste uken? Nei, det har selvsagt blitt en del VM da, men jeg har også brukt MYE tid på den fantastiske «nye» Coltrane-platen. Uutgitt Coltrane-materiale fra 1963 kan få selv sindige jazzkatter til å fråde om munnen. Albumet rommer blues, ballader og modaljazz som peker mot det som kommer bare noen måneder etterpå, går hånd i hånd på «Both Directions at Once : The Lost Album». Uhyre lekker utførelse på det fysiske produktet her også. Bare hør på hvordan det syder og koker på «Untitled Original 11386 (Take 1)». (D.J.)

Leon Vynehall – Drinking it In Again (Chapter IV)
Luftig, doven og jazzete loungetekno for slækking i varme sommernetter. Fra den fine nye skiva «Nothing Is Still» nylig utgitt på Ninja Tune. (G.Q.)

William Hut – I’m Staring At The Sun
Styrken til William Hut er stemmen, melodiføringen og låtskrivingen, noe han igjen viser på «I’m Staring At The Sun». Det er utgitt mange fine sommerlåter i år, «I’m Staring At The Sun» er en av dem. William Hut / Gisli – Album: 22. William Hut – Låt: «Overdue». (V.J.)

Container – Slippers
Skitten, industriell, streng og energisk støytekno med høy «nikke-faktor» fra alltid spennende Container. Fra den kule nye plata «LP» (den fjerde med samme navn), ute nå på Spectrum Spools. (G.Q.)

Proc Fiskal – 2L
Et sømløst lappeteppe med ulike lyder, beats, instrumenter og vokal har blitt en riktig deilig og dansbar låt. Fra debutskiva «Insula», ute på Hyperdub nå. (G.Q.)

All Them Witches – Bulls & 3-5-7
Nytt tips fra Deichman-kollega Eirik Otteraaen Ystad. Forrige uke tipset han oss om Greanleafs melodiøse stoner-aktig uttrykk med sterke riff. Denne uka drar han frem All Them Witches, som befinner seg i skjæringspunktet stoner/psykedelia. «jeg har ikke gjort annet enn å hørt igjennom platene, så det har blitt lite søvn i det siste», Eirik. (V.J.)

Cienfuegos – Encantada
Dansbar tekno med kubanske rytmer, det skurrer og går i en deilig og hypnotisk lo-fi-låt. Fra albumet «Autogolpe», ute på L.I.E.S. (G.Q.)

Mokri – (TOTAL LOVE)
TOTAL LOVE til denne låten og plata den er hentet fra. Plateanmeldelse: Mokri – «Total Love» (V.J.)

Bjørn Torske – Natta
Bjørn Torske er en av de store inspirasjonskildene til nü-disco, space disco, Northern Disco og hva man nå kaller dette her, Gudfaren altså, som har fått mye mer gehør i det store utland enn her hjemme . «Byen» er hans første plate på 8 år, utgitt på labelen Smalltown Supersound, som feirer 25-årsjubileum i år. Låta «Natta», som avslutter plata, skiller seg en del ut ifra de andre sporene på «Byen» med sin minimalistiske nocturne-(by)stemning. Smakfull avrunding. Plateanmeldelse: Bjørn Torske – Kokning (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter