Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. juli 2018

EP-anbefaling: We Were Lightning – «So You Spat At The Moon?»

Artist: We Were Lightning

Ep: «So You Spat At The Moon?» (2009)

Plateselskap: How Is Annie Record

5

 

Plateselskapet How Is Annie Records står bak mang en fin utgivelse fra band som Youth Pictures of Florence Henderson, Kråkesølv og Soup. (Jeg føyer til Monzano, The Little Hands of Asphalt, Herostratos, Sirka Ragnar, Morfar og Ben Leiper, red.anm.). We Were Lightning er også blant disse.

«So You Spat At The Moon?» har blitt en rustikklydende EP med fire låter. Den er kunstnerisk tilgjort og har noe gammelt og mytisk over seg, mangfoldig og sentimentalt. Til perkusjon benyttes bøtter og spann, gjenstander man gjerne finner i husholdningen, orgelet spiller en vesentlig rolle sammen med strengeinstrumenter som banjo og mandolin.

Det er mange bidragsytere og resultatet er lovende. Interessant er det å se nordmenn skape Balkan-inspirert gatesang tilslørt tristesse og melankoli, tragiske skjebner hos fjerne folkeslag er min assosiasjon og i We Were Lightnings fremføringer blir alt så nært at man fort kan bli ettertenksom.

Jeg har lyttet gjennom firkløveret av låter flerfoldige ganger nå, og det mest imponerende er hvordan det hele er arrangert, det må ha vært en lang vei fra idé til ferdig produkt, det huser liten tvil om det når man går musikken nærmere i sømmene.

 

 

Dette er en småredigert versjon av anmeldelsen tidligere publisert på musiq.no (nå nedlagt)
Tekst: Geir Atle Ellingsen

 

Geir Atle Ellingsen er 38 år, opprinnelig fra Birkeland i Aust-Agder, all-time favorite band The Beach Boys! Redaktør hos Musiq.no fra 2004-2011, skribent fra 2002. Jobbet som frilanser i lokalradioer og lokalaviser. Laget musikkfestival i 2005 og 2006, samt konsertarrangør fra da og til nå. Jobbet som kulturprodusent på Ingebrigt Davik-huset i Brattvåg. Jobber nå som kulturrådgiver i Grimstad kommune. Ellers jobba som bookingagent og manager for hhv. 6 og 2 band/artister – mest på idealistisk grunnlag.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.