Søk Meny Lukk
Lukk
Av: albert Anmeldelser 8. august 2018

Øya 2018 – Store P

En bergensk hip-hopfest i Sirkus-teltet er oppskriften på en god konsertopplevelse og spesielt når den er ledet av Store P aka Regnmannen aka Pete'n aka Petter Sundby. Med over ti års erfaring som rapper sammen med A-laget, og senere som solo-artist, er det spennende å se hva vi får servert fra den bergenske rapperen. 
Av:  Albert Alfiler

En bergensk hip-hopfest i Sirkus-teltet er oppskriften på en god konsertopplevelse og spesielt når den er ledet av Store P aka Regnmannen aka Pete’n aka Petter Sundby. Med over ti års erfaring som rapper sammen med A-laget, og senere som solo-artist, er det spennende å se hva vi får servert fra den bergenske rapperen.

Katalogen hans er solid og han kommer med låter fra begge albumene hans, «Regnmannen» og «Rommet». Sistnevnte merkes på det visuelle på storskjerm under konserten hans. Vi dras inn i univers, planetformasjoner, tropiske digitale landeveier og inn i playboylivet til Formula 1-stjerner på 70-tallet. Det er grandiost og til tider pompøst, men Store P har kredibiliteten i rapmiljøet til å tillate seg å sammenstilles med disse klippene.

Store P og venner, sammen igjen

Med den drevne Girson ved DJ-spakene, leverandør av adlibs og avslappet hype-man, og en trio med korister, gir Store P en god rapkonsert. Men så skjer det noe når han dropper traplåta si «Xxxperimenter». Tempoet dras opp, og plutselig står det neste store håpet innen bergensk rap, Angelo Reira, på scenen og drar en rå låt om å snakke norsk. Etter et rask nettsøk finner jeg ut at den låten ikke er gitt ut enda, men jeg vet allerede at den havner garantert på spillelistene mine.

På «Nais Body» kommer Vågard ut, og A-laget er komplett på scenen. Låta sitter godt, publikum synger med, og låta er enda bedre live enn på plata. Når Store P avslutter med sin desidert største hit, «Vikje være i din verden» fra «Regnmannen», vugger hoftene mine fra side til side, Pepsi Max’en i hånda har rent ut over hele grusgulvet og hendene mine gestikulerer i takt med refrenget.

Store P leverer som rapper og tar med seg venner som Nasrii og Angelo Reira på scenen, og framhever dem for et publikum som kjenner «Regnmannen» godt, det er et ekstra pluss i boken min. De 45 minuttene jeg har brukt på å svette inne i Sirkus-teltet er verdt det når en rapper som Store P leverer et bra show med noen overraskelser og låtene som folk har kommet for å høre.

(Foto: Øya/Maja Brenna)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter