Søk Meny Lukk
Lukk
Av: asletangen Anmeldelser 9. august 2018

Øya 2018 – Virkelig

Å få åpne Amfiet-scenen på øya 2018 er selvfølgelig et høydepunkt for et band som Virkelig. Et ungt band i startgropa bare dager unna slippet av debutskiva. Men for Virkelig var Amfiet det naturligste stedet i verden å spille. Med sjarm og en knippe gode poplåter viste de hvorfor Øya hadde booket dem og gitt dem en plass på Amfiet-scenen.
Tekst: Asle Tangen Foto: Johannes Granseth

Bodø-bandet Virkelig markerte seg første gang i 2015 med singelen «Cecilie». Låten ble raskt fanget opp og listet på NRK P3 der den ble liggende i hele 38 uker. Dette medførte en festivalrunde på norske festivaler, endringer i besetning og en søken etter nye impulser utenfor Nord-Norge. Med et album som ble formet i både Oslo, Giske og Bergen, en bookingavtale og platekontrakt, er Virkelig klare for å ta sin nevrotiske P3-rock til det norske publikummet.

For undertegnede var Virkelig et helt nytt bekjentskap. Jeg gikk på konserten uten den store kunnskapen om verken bandet eller låtmaterialet. Med det sagt, så kom man raskt inn i deres musikalske boble. Virkelig spiller i mine ører forholdsvis enkel poprock ispedd noen tyngre bassriff med litt fuzz nå og da. Ikke noe stort og komplisert, men med fokus på de gode melodiene. Det har de flust av i låtmaterialet sitt, og musikken faller i kategorien «enkel og sette seg inn i». Melodiene fester seg lett, og det entusiastiske publikummet viser at Virkelig har begynt å bygge seg opp en liten fanskare. En god porsjon yngre publikummere hadde samlet seg foran scenen og sang med på sangene. Basert på tekstene, tar låtene for seg temaer som broken ungdomskjærliget og angstfulle hverdagstemaer, noe som ofte treffer den jevne hvermansen.

Lyden var fin, og det var ikke mye prat mellom låtene. Kommunikasjonen var hovedsakelig gjennom instrumentene og låtene. De korte interaksjonene vokalisten hadde med publikum mellom låtene, var akkurat nok til vise at Virkelig hørte hjemme på Amfiet-scenen. Som et ungt og forholdsvis ferskt band har de klart å bygge opp en profesjonalitet i scenefremførelsen som gjør at vi sannsynligvis kommer til å se mer til Virkelig på de store scenene rundt i Norge. Dét, kombinert med godt låtmateriale, kan være gull verdt for dette bandet.

En bra konsert, og med plateslipp i slutten av august ser fremtiden enda lysere ut. Lykke til gutter!

 

Virkelig – Storbyangst i Ferske spor uke 17/2018

Virkelig – Låt: «Ballettdanseren» i Musikalske sidespor – uke 3/2018
 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter