Søk Meny Lukk
Lukk
Av: albert Anmeldelser 10. august 2018

Øya 2018 – 6lack

Rapperen 6lack sitt tekstunivers er mørkt, bittert og kommer fra en ung mann som virker som han har blitt såret dypt i sitt liv. I strålende sol på Amfiet fikk han prøve seg seg på å dra publikum inn i sin plagede sinnstemning.
Av:  Albert Alfiler

Rapperen 6lack sitt tekstunivers er mørkt, bittert og kommer fra en ung mann som virker som han har blitt såret dypt i sitt liv. I strålende sol på Amfiet fikk han prøve seg seg på å dra publikum inn i sin plagede sinnstemning.

Rapperen 6lack sitt tekstunivers er mørkt, bittert og kommer fra en ung mann som virker som han har blitt såret dypt i sitt liv. I strålende sol på Amfiet fikk han prøve seg seg på å dra publikum inn i sin plagede sinnstemning. En stemning som har tjent han godt på nettet med fans som kjenner seg igjen i tekstene om giftige forhold, gamle uønskede flammer og smerten av å kutte ut mennesker i livet hans.

Hvis han hadde tatt med alt dette inn i showet sitt og virkelig formidlet følelsene sine ut til publikum, hadde vi fått en veldig spesiell konsert. I stedet får vi en oppvarmings-DJ som spiller de mest populære delene av dagens hip-hop låter, og settet kommer innom Dr.Dre sin «The Next Episode som føles veldig malplassert med tanke på konsertens yngre garde.

Men DJen ville vite hvem som likte å røyke cannabis og han fikk god respons på det, en DJ som gikk meg veldig på nervene siden 6lack ikke nødvendigvis trengte å starte på et høyt energinivå. Settet til DJen kulminerte i nylig avdøde XXXtentacions «Look at Me», og fansen helt fremst fikk sunget til en annen av sine mørke helter.

Trist og bitter autopilot

6lack starter settet sitt, og jeg håper at han innen tredjelåten «Free» klarer å dra meg inn i sitt mørke univers med hjelp av det visuelle og hans egen opptreden, men den følelsen utestår, og 6lack fremstår som en person på autopilot som kjenner materialet sitt godt, men sliter med å nå publikum forbi den første moshpiten rett foran scenen.

Selv med den ferskeste hiten «Switch» sliter han med å engasjere, selv om låten er fremført på en veldig stødig måte. Oppvarmings-DJen forsøker å holde publikum opptatt med å kaste hendene sine i været, men jeg tror at jeg foretrekker 6lack på plate frem til han opptrer på en mørkere scene med færre distraksjoner på scenen. Slik som det er nå gjør han en grei jobb, men potensialet hans er ikke utløst enda, når det blir utløst får vi en mørk stjerne på urbanmusikkhimmelen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 45 andre abonnenter