Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Rune Aas Anmeldelser 11. august 2018

Øya 2018 – Boy Pablo

Boy Pablo leverte en energipille av en indiepopkonsert med mengder av uhøytidelig sjarm og kledelig eplekjekkaseri som begeistret de fleste på Vindfruen.
Tekst: Rune Aas / Foto: Anna Lerheim Ask 

Mens de litt mer erfarne bergensindiepopperne i Young Dreams gjorde seg ferdige på Amfiet, strømmet publikum på til Vindfruen for å få med seg den nye bergensvinen. For mens det var litt slunkent oppmøte hos førstnevnte, var det langt tettere mellom radene da Boy Pablo spilte opp til fest.

Mye av oppmøtet kan nok forklares med den høyst tiltalende hit-en «Losing You» som har gått sine runder på P3, men for all del, Boy Pablo beviser langt på vei at han har langt mer å rutte med, også. Det er i alle fall et energisk band anført av guttepjokk Pablo himself som møter tilhørerskaren denne lørdagen – og det dras på. Til de grader.

Der bergensfellene i Young Dreams i og for seg kjørte en oppvisning indiepop-slackerness tidligere på dagen, er Boy Pablo på mange måter den rake motsetningen. Vi snakker om et band som oser av energi, og leverer indiepop med en fifty-fifty-blanding av uhøytidelig sjarm og kledelig eplekjekkaseri som summa summarum fenger ganske bra og har noe umiskjennelig bergensk over seg – ikke helt ulikt det Matias Tellez leverte da han figurerte som soloartist og Bergens indiewonderboy på slutten av 00-tallet.

Det er publikumsfrieri over en lav sko her, og blant annet en tilsynelatende improvisert versjon av Michael Jacksons «Beat It» bidrar til å få publikum enda mer med på notene. Det skal riktignok sies at Boy Pablo ikke er helt ute av den lett belastede «ung og lovende»-sekken helt ennå – til det er låtmaterialet bittelitt for ujevnt, men på sitt beste er Pablo & co. et av årets friskeste Øya-pust.

Publikum kjøper lett det Boy Pablo selger fra scenekanten og når bandet drar i gang «Losing You» til slutt har de allerede publikum i sin huleste hånd, og låta blir for en æresrunde å regne i en konsert som er en forfriskende og høykonsentrert energipille med indiepop.

Boy Pablo på Øya 2018

Boy Pablo på Øya 2018

Boy Pablo på Øya 2018

Boy Pablo på Øya 2018

 

Sjekk også:

EP-anmeldelse: Boy Pablo – «Roy Pablo»

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter