Søk Meny Lukk
Lukk
Av: albert Anmeldelser 12. august 2018

Øya 2018 – Jorja Smith

Den britiske sangeren med den store stemmen inntok Vindfruen i ettermiddag med fullt band og et avslappet sett med låter fra albumet «& Found». Men ble det kanskje litt for slapt denne solfylte ettermiddagen?
Av:  Albert Alfiler

Den britiske sangeren med den store stemmen inntok Vindfruen i ettermiddag med fullt band og et avslappet sett med låter fra albumet «Lost & Found». Men ble det kanskje litt for slapt denne solfylte ettermiddagen?

Jorja Smith lastet opp låten «Blue Lights» på nyåret 2016 på Soundcloud og ble en internettsnakkis over natta. Stemmen hennes har blitt remikset av samtlige DJer, hun har fått gjesteopptredener med selveste Drake og mange har hyllet stemmen hennes. Nå som jeg får høre den live, så forstår jeg godt hvorfor bransjen har omfavnet henne. Den er kraftig og klar og passer godt til soul-uttrykket på scenen. Den bærer godt, og hun gjør en god tolkning av sangene fra albumet hennes.

(Foto: Øya/Anna Lerheim Ask)

Den store overraskelsen kommer når hun drar frem en cover av TLC-låten «No Scrubs». Der vrenger hun stemmen om til både T-Boz og Chilli sin vokalstil. Personlig er jeg alltid litt var på å covre klassikere som er nesten umulig å gjøre noe bedre, men bandet til Jorja Smith gjør noen fiffige grep med en funky bassgang og bra driv i trommene.

For karene i bandet er kule. De oser hipster og spiller musikken på den kuleste måten de vet om, men uerfarenheten skinner litt igjennom. Det snubles litt i overgangene mellom versene, og spesielt trommisen lar seg rive litt mye med på trommebreaksene sine.

Problemet forplanter seg litt videre når han snubler litt på selveste debutsingelen «Blue Lights» og spiller litt ujevnt, men det ødelegger heldigvis ikke sangen. Han redder æren sin heldigvis med å holde tritt på den Preditah-produserte UK-garage-bangeren «On My Mind».

Jorja synger virkelig bra, og hun tar sin plass blant de lovende urban vokalistene som skal ta opp arven etter 90- og 2000-tallets RnB-dronninger. Det blir ikke lett, men hun er definitivt i ledelsen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.