Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 17. september 2018

Ferske spor uke 37/2018

Uncle Acid & The Deadbeats overbeviste stort med sitt forrige studioalbum, «The Night Creeper» fra 2015. Etter det har de endelig reutgitt sin myteomspunnede debut «Vol.1» og det kan virke som om de har latt seg inspirere av denne når de nå har sluppet første spor fra sitt kommende studioalbum. Produksjonen er mer skitten enn på lenge og det låter mer poppete (om det er mulig å si noe sånt om Uncle Acid) enn det meste de har gjort. Det tok litt tid før denne satt skikkelig for meg, men når den først satt ble den sittende. Obligatorisk oppmøte på Rockefeller 20. november!
Av: David Jønsson, Rolf Andersen, Asle Tangen, Knut Børre Lindbjør, Eirik Otteraaen Ystad, Silje Ramleth og Victor Josefsen, 

Palmface – In Your Town
Første livstegn på en god stund fra kvartetten. Men for et livstegn da! Bandet med Terje Vea Torkellsen (Mats Wawa/Geetar) i spissen, leverer en sylskarp poplåt med nydelige gitarer i Real Estate-land. Real Estate – Piknik i Parken (2017). (D.J.)

Marissa Nadler – I Can’t Listen to Gene Clark Anymore
For en låt og for en tittel! Nadler i kjent, nedtonet stil med strykere og Sharon Van Etten på koring. Tekstlinjen «I can’t listen to Gene Clark without you anymore» er grunn god nok for høstdepresjon. Fullstendig nydelig. (D.J.)

Dude York – Moon
Her må tempoet opp noen hakk. Ukens refreng for min del går til Dude York og deres «Moon». Tenk Sahara Hotnights på sitt mest fengende. (D.J.)

Primal Scream – Jailbird
Første smakebit fra Screams kommende «Give Out But Don’t Give Up: The Original Memphis Recordings». Bandet dro til Memphis i 1993 for å spille inn et album i Ardent-studioet (Big Star-nerder, se her) med Muscle Shoals-rytmeseksjonen. Hoi. Men Creation følte at dette ikke var riktig, her mangler det hitsingler og albumet ble da spilt inn en gang til. Opptakene ble nylig funnet i kjelleren til Andrew Innes og nå kan vi alle glede oss over denne musikkhistoriske godbiten. (D.J.)

LCD Soundsystem – Home/I Want Your Love
Ja, det blir LCD Soundsystem denne uken også. Fra serien Spotify Singles kommer denne frekke versjonen av «Home», opprinnelig fra albumet «This Is Happening». Men det viktige med denne versjonen, er at de hekter på en ypperlig cover av «I Want Your Love» av Chic. Jeg bør også nevne at det hele er spilt inn i Electric Lady Studios i New York. LCD Soundsystem – Oh Baby (Lovefingers remix) (D.J.)

 

Uncle Acid & The Deadbeats – Stranger Tonight
Uncle Acid overbeviste stort med sitt forrige studioalbum, «The Night Creeper» fra 2015. Etter det har de endelig reutgitt sin myteomspunnede debut «Vol.1» og det kan virke som om de har latt seg inspirere av denne når de nå har sluppet første spor fra sitt kommende studioalbum. Produksjonen er mer skitten enn på lenge og det låter mer poppete (om det er mulig å si noe sånt om Uncle Acid) enn det meste de har gjort. Det tok litt tid før denne satt skikkelig for meg, men når den først satt ble den sittende. Obligatorisk oppmøte på Rockefeller 20. november! (R.A.)

Marc Ribot, Tom Waits – Bella Ciao (Goodbye Beautiful)
Marc Ribot har samlet en rekke politiske protestsanger på sin plate «Songs of Resistance 1948 – 2018». Med seg på laget har han en rekke kjente artister, og på den italienske klassikeren «Bella Ciao» er det selveste Tom Waits som fører an. Og det er vel bare Tom Waits som klarer å gjøre en så kjent sang så til de grader sin egen, samtidig som man sitter igjen med følelsen av at det er akkurat sånn man alltid har hørt den. Dette er «Bella Ciao» – den definitive utgaven. (R.A.)

 

Virginia Hill – Aphrodite
Oslo-rockerne Virginia Hill leverer en knallgod smakebit på den kommende skiva «Makin’ Our Bones» med singelen «Aphrodite». Både gitarriff og refreng setter seg lett i hodet. Melodiøs rock’n roll som fortjener en kasse pils og en stereo som går til 11. «Makin’ Our Bones» er ute 12. oktober. Video. (A.T.)

 

Art Brut – Wham! Bang! Pow! Let’s Rock Out!
Britiske Art Brut står bak knalle låter med knalle tekster som «Formed a Band», «Modern Art», «People in Love» og mange andre. Nylig slapp Art Brut ny låt og video på Alcopop Records, med delvis ny besetning, som forsmak på deres første plate på syv år, og låta «Wham! Bang! Pow! Let’s Rock Out!» er like knall som de eldre låtene! Video. Plateanbefaling: Art Brut – «Bang Bang Rock & Roll» & «It’s a Bit Complicated»
(V.J.)

The Hector Collectors – Edgelord
Fikk et kjempebra tips av Knut Børre Lindbjør i forbindelse med Art Brut, han skriver følgende: «Hørte nettopp en ny single fra et annet band som jeg synes minner litt om Art Brut. Litt mer indiepoppete, men likevel ganske skranglete og røft og fint.» Enig! Herlig låt fra Glasgow-bandet. (K.B.L. & V.J.)

All Them Witches – Diamond
Apropos tips, Deichman-kollega Eirik Otteraaen Ystad er tilbake med et nytt tips! For godt og vel en måned siden tipset han oss om All Them Witches, som befinner seg i skjæringspunktet stoner/psykedelia. Nå er All Them Witches ute med ny singel. «Må høres»!, sier Erik. Video. All Them Witches spiller på John Dee i Oslo 13. april neste år. (E.O.Y. & V.J.)

Sleaford Mods – Bang Someone Out & Gallow Hill
Sleaford Mods sto for en av de beste konsertene på årets Øyafestival. Hvis du ikke var på Øya anbefales dette konsertopptaket fra Rockpalast en måned senere. Nå er den nye selvtitulerte EP’en ute, inkludert superb «Stick in a Five & Go». Fra den har jeg valgt ut to nye Sleaford Mods-bangers, «Bang Someone Out» og «Gallow Hill». Hva disse låtene handler om kan du sjekke her og her. (V.J.)

Roxy Jules – Come Away with Me
Denne låta er som et rocka elektronisk møte mellom det mørke og lyse (eller kanskje rettere sagt et glimt av lys) av danske Roxy Jules, noe som fører til  spenning i musikken, en ladning. Jeg har så vidt begynt å lytte på de andre 3 platene hun har gitt ut, og f.eks. «Roxy Jules II» fra 2013, med hint til Sonic Youth og PJ Harvey, virker jækla bra. Ny spennende utøver for undertegnede. (V.J.)

L.A. Witch – Get Lost
Jækla bra er også L.A. Witch, som varmer opp for tidligere nevnte Uncle Acid & The Deadbeats på Rockefeller 20. november. L.A. Witch lager sin helt egen miks av The Velvet Underground & The Jesus and Mary Chain og Mazzy Star. Varm opp til konserten med disse kule liveopptakene: L.A. Witch live on PressureDrop.tv LA WITCH – «Kill My Baby Tonight» (Live at Desert Daze in Joshua Tree, CA 2017) Det er mange andre kule livevideoer med L.A. Witch på YouTube også. Låta «Get Lost» er avslutningssporet på den eminente selvtitulerte debutplata, som jeg kåret til 2017s 7.ende beste album. En annen Deichman-kollega hadde den på 6. plass. Obligatorisk oppmøte på Rockefeller 20. november! L.A. Witch – Baby in Blue Jeans L. A. Witch – Brian (V.J.)

Palmface – Oh Man
Helt til slutt hekter jeg på enda en Palmface-låt, «Oh Man» fra debutplata deres «Waste A Day! (2014), som de framførte på by:Larm året etter. Vår tidligere Deichman-kollega Silje Ramleth anmeldte konserten, men den ble dessverre aldri lagt ut på bloggen, så selv om denne låten ikke er fersk er omtalen av Palmface sin by:Larm-2015 konsert blodfersk. Hepp, hepp.
“Vi kommer ikke unna den, vestlandsbølgen kommer som klimaendringene ellers, og det gjør meg i dette tilfellet ingenting. Guttegjengen fra Karmøy sjarmer med sine tekniske ferdigheter, som om de skulle vokst opp på 60-tallet på amerikas vestkyst, og deres lekne forhold til musikken og musikkbransjen. For meg er det tydelig at de virkelig har hatt det gøy når de har laget musikken, og gleden vises på scena. De forholder seg til lite annet enn deres egne pubertale erfaringer, basert på tekstene; og musikkhistorien, basert på uttrykket. For det er ikke til å legge skjul på, vi har hørt dette lydbildet før. Med det sagt, så gir jeg all respekt til deres tilbakelente forhold bransjen og gleden ved å lage musikk. Det er akkurat slik det skal være, en terapautisk opplevelse for både dem som lager lydene og dem som hører på”. (S.R. & V.J.)

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter