Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. oktober 2018

Plateanmeldelse: The Age of Colored Lizards – «Daydreamer»

 

Artist: The Age of Colored Lizards

Album: «Daydreamer» (2018)

Plateselskap: Sotron Records

5

 

En av mine nye norske favorittlåter er Hilma Nikolaisens «Ring Ring (Bring It On)» (2015). En varmende liten låt med kirkeklokker og det hele, en døsig låtmiks av Mazzy Star, Velvet Underground og The Jesus and Mary Chain. Dette er en julelåt, men den funker like bra året rundt. Låtene på The Age of Colored Lizards’ debutplate «Daydreamer» minner om Hilmas låt, bare at støygitarene er betraktelig mer fremtredende og vokalen betraktelig mindre fremtredende. Et annet fellestrekk, er at det lyder meget bra. I forhold til «Summer Rain EP» (les anmeldelse), som The Age of Colored Lizards ga ut i 2017, er det mer gitarøs og større lyd på plata.

I likhet med uttrykket på nevnte EP’en har jeg hørt dette før, tusen ganger før, minst, men det blir likevel ikke for mye av det gode, eller gjentakelser til det kjedsommelige, for The Age of Colored Lizards byr på gode melodier og stemninger.

The Age of Colored Lizards viser med «Daydreamer» at de fortsatt har fingerspitzgefühl for sjangrene de er inspirert av. For å understreke det siterer jeg igjen noen setninger fra min kollega Bent sin anmeldelse av Sofi Lofis plate «Buried» (2016), da ordene passer perfekt på alle The Age of Colored Lizards sine utgivelser (har byttet bandnavnene, journ.anm.): «Du kan skyve bandet fra deg og fnyse: copycats. Eller du kan se det som en ære på vegne av originalen. Gjør du det siste, vil du kanskje høre at det ikke var så enkelt som førsteinntrykket tilsa. The Age of Colored Lizards er seg selv».

The Age of Colored Lizard lager rett og slett deilige, melodiøse låter som driver fram i det støy-delikate soundet. Og det gjør de mer enn bra! Resepten er støypop/rock, shoegaze influert av  The Jesus and Mary Chain, tidvis Dinosaur Jr. osv. De superb twee-støy-pop-låtene «Tomorrow» og «If You Want Me Back» er  to av høydepunktene på plata.

Jeg avslutter denne anmeldelsen med Kristopher Schau sin omtale av plata i radioprogrammet Kvegpels (hver uke intervjuer de nye og spennende norske utøvere) som sendes på Radio Nova: «Det første jeg tenkte var at dette høres ut som en blanding av The Jesus and Mary Chain og Hard-Ons, mye av Hards-Ons i vokalen. Det er noe av det beste jeg har hørt i år!».

Herlig at flere her hjemme oppdager The Age of Colored Lizards!

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

EP-anmeldelse: The Age of Colored Lizard – «Summer Rain EP»

The Age of Colored Lizards – If You Want Me Back / Still Around (Ferske spor uke 16/20188)

The Age of Colored Lizards – See You (Ferske spor uke 10/2018)

The Age of Colored Lizards – Video: «If You Want Me Back» (Musikalske sidespor – uke 26/2018)

The Age of Colored Lizards – Pale White Sun (Musikalske sidespor – uke 10/2017)

The Age of Colored Lizards – The Fall (Musikalske sidespor – uke 42/2016)

Deichman anbefaler: Årets album 2017 (The Age of Colored Lizard – Summer Rain EP ble kåret 2017s 6. beste norske EP)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter