Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 10. oktober 2018

Lyrikken i musikken: Classic Album Sundays presenterer Electric White Boy Blues med Susanne Christensen – Hüsker Dü, Sebadoh, Dinosaur Jr., The Modern Lovers, Frightened Rabbit, St. Thomas

HÜSKER DÜ – SUGAR – SEBADOH – DINOSAUR JR. – THE MODERN LOVERS – FRIGHTENED RABBIT – ST. THOMAS

I CAS tredje runde av «Lyrikken i musikken» leder den dansk-norske essayisten og litteraturkritikeren Susanne Christensen oss tett innpå ulike musiske menneskers uforløste forhold til selveste Livet. Det dreier seg nærmere bestemt om unge menn tilhørende emorocken som fulgte i kjølvannet av den synthifiserte nyveiven, som en slags deppa bror av pønken, en sint utgave av gothen.

Vi får en aften om emosjonalitet i tekster og musikk av Bob Mould (Hüsker Dü og Sugar), Lou Barlow (Sebadoh og Dinosaur Jr.), Jonathan Richman (The Modern Lovers), Scott Hutchison (Frightened Rabbit) og vår egen St. Thomas.

EMOROCKEN…
…bød oss på en tiltrekkende bølge av brutalt ærlig hardcore råskap, trass og trøstesløshet, som om den oppsto som en reaksjon på musikken som var tidligere, den eventyrlystne, utspeisa progrocken, på den overdrevne, kokainbefengte hedonismen man fant i 70-tallsdiskoen, og selve nådestøtet, den pastellfargede, animerte 80-tallspopen. Den likefremme blottleggelsen ble en etterlengtet fluktvei, men samtidig realitetsorientering og identitetsskaper for mange unge. Først på 80-90-tallet, men fortsatt idag.

LYRIKKEN I MUSIKKEN…
…tar for seg ulike sider ved skrivekunsten innenfor musikken. Vi hører på plater og ser nærmere på hvordan artister, album og låter kan ha vært med på å endre litteraturen gjennom lyrikk og sangtekst. Og også motsatt; hvordan litteraturen har påvirket artister og preget musikken.

SUSANNE CHRISTENSEN…
…har blant annet vært å lese i Klassekampen, Morgenbladet og Vagant. I 2011 ble hun kåret til Årets kritiker, og samme år ga hun ut tekstsamlingen «Den ulne avantgarde» på Flamme forlag. Hun har også vært med å presentere plater på Classic Album Sundays tidligere, da med henholdsvis Massive Attacks «Mezzanine» og Laurie Andersons «Big Science» på plakaten.

Arrangementet er kuratert av Classic Album Sundays’ lytteklubbvert Kent Horne og spec’et med audiofil finlyd fra Duet Audio.

AUDIOMENY
– HØYTTALERE: 5 x Devialet Phantom Gold
– HUB: Devialet Dialog
– FORMAT: Tidal Hi Fi strømming

Les også:

Hüsker Dü den gang…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter