Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 19. oktober 2018

Plateanmeldelse: The Toms – «The Toms»

Artist: The Toms

Album: «The Toms» (1979)

Plateselskap: Black Sheep Records

Tekst: Olav Nilsen

«The Toms» er en klassiker blant  powerpop-nerder og alle andre som nektet å gi opp håpet om et nytt The Beatles eller The Who. Denne platen har helt siden den kom ut i 1979 vært på toppen av ønskelisten til alle som jakter på amerikansk powerpop fra seint syttitall.

Få hørte platen da den kom ut i 1979, og flere har siden den gang vokst opp uten å kjenne til dette essensielle bandet, men ryktet har alltid sirkulert og interessen for dette kultbandet har holdt seg sterkt, men du må betale mye hvis du er så heldig og finner originalplaten.

Band og band fru Blom, på vokal: Tom Marolda, gitar: Tom Marolda, trommer: Tom Marolda, bass: Tom Marolda, piano: Tom Marolda, produsent: Tom Marolda, distribusjon: Tom Marolda…

Alle mann i angrep, dette var powerpopens dreamteam, eneste svake ledd var det siste, Tom Marolda som businessmann.

Enmannsband ender som oftest med en katastrofe, men det finnes unntak og The Toms er unntaket som bekrefter regelen. Tom spilte inn denne platen over tre dager hjemme i sitt kjellerstudio, og resultatet slår lufta ut av meg!

«The Toms» åpner med låten «Let’s Be Friends», en umiddelbar låt som bør få den mest sedate til hoppe opp og ned på dansegulvet. Låt nummer to, «You Must Have Crossed My Mind, er en ballade som får en til å sveve. Sang nummer tre, «It’s Needless», kunne vært en Beatles-klassiker.

Det gnistrer av de gode melodiene, Toms uttrykksfulle vokal og de inderlige og direkte tekstene. Liker du The Shoes, The Raspberries og Badfinger vil du elske dette.

Er du pop-fanatiker? Skaff deg denne juvelen!

 

 

Dette er en redigert versjon av anmeldelsen som er publisert på Stavanger bibliotek og kulturhus

 

Tekst:  Victor Josefsen

I 2016 kom en reutgivelse av The Toms plate «The Toms» på kasset og digitalt med syv ikke tidligere utgitte spor! The Toms» på bandcamp. Du kan også lytte på reutgivelsen på Spotify over.

Samme år kom The Toms plate «Applestation». Og snart kommer en ny plate med The Toms, tittelen er «D7». «Phil Spector meets the Beatles on steroids!», melder Tom Marolda på facebook. Smakebiten, låta «LIFT RAFT» lover bra!

 

 

Dessuten kommer boka «Shake Some Action 2.0: An Updated Guide to the 200 Greatest Power Pop Albums, 1970-2017» i oktober. Sjekk her.

Mye å se fram til!

 

 

Til slutt må jeg nevne at vi også i Norge har et powerpopgenialt enmannsband, nemlig Caddy aka Tomas Dahl. «Ten Times Four» er tittelen på Caddys nye album som ble utgitt for ikke så lenge siden. «Powerpop-prinsen Tom Dahl har fylt førr og feirer seg selv med et eksepsjonelt bra album. En fin gave til seg selv og ikke minst til oss andre. For en nasjonalskatt han er», skriver David Jønsson i ferske spor uke 34/2018.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.