Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 22. oktober 2018

Jørgen Sissyfus Skjulstad – 5 om bøker og musikk

Jørgen «Sissyfus» Skjulstad aka Center of the Universe er ute med sin første plate på fem år. På den samarbeider han med 8 vokalister: Justin Paton, S.L.Y.C., WHALESHARKATTACKS, Barry Kavanagh, Koppen, Ost En, Nikki Oniyome og Andre Borgen. I forrige uke trakk vi frem samareidet med Nikki Oniyome. I dag er Jørgen vår gjest i vår intervjuserie 5 om bøker og musikk.
Av: Victor Josefsen / Foto, GIF: Jørgen Sissyfus Skjulstad

1) Hva er det siste du leste?

Den siste ordentlige boka var vel Introduction to Computer Music av Nick Collins, en skikkelig pageturner for de av oss som er interessert i elektronisk musikk. Og den siste tegneserien var den frenetisk festlige Nulteliv av kompisene Larsen og Friberg. Også har jeg leser jeg fryktelig mye på nett; senest Simon Reynoylds’ artikkelserie om The Hardcore Continuum.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

Det måtte ha vært noe kosmologisk noe f.eks. Michio Kakus Hyperspace eller Parallell Worlds. Vet ikke om det er så vanlig med soundtrack til faglitteratur, men det er kanskje på tide? En av mine viktigste inspirasjonskilder er å sitte å gruble om, og også lese om universet. Det kunne vært interessant å prøve å løse hvordan man kunne lage (kanskje litt dansbar) musikk til en slik bok.

3) Hva er din favorittbok?

Jeg har ingen klar favorittbok, men er frista til å si alle bøkene til Kurt Vonnegut. Tror jeg har lest de fleste, selv om det er stund siden. Cat’s Cradle eller Sirens of Titan kanskje? Den mest åpenbare kandidaten og beste stedet å starter er muligens Slaktehus-5, problemet er bare at at de andre er så bra!

For de litt yngre synes jeg Hvor er Tassen? Og Ludde-bøkene er veldig bra. Det er på tide med en nobelpris til noe annet enn voksenlitteratur; f.eks. til Eric Hill?

4) Hva er ditt favorittalbum?

Dette er ganske problematisk å svare på, kanskje jeg kunne laget en av disse evinnelige topp 100-listene? Når det er sagt pleier jeg å lage en sånn liste en gang i året med en ti-femten plater som kom ut det året. Nå har jeg akkurat lagt ut 8 dj-sett på til sammen nesten 9 timer som på en måte svarer på dette spørsmålet, men det sier seg kanskje selv at det er vanskelig å velge en!

Når man hører på radioprogrammer hvor kulturpersonligheter velger musikk som har betydd noe for dem har jeg et inntrykk av at de fleste spiller fra de samme (kanskje 20?) platene! Isteden for å prøve å finne en enkelt plate vil jeg kanskje oppfordre til å lete og grave sjøl og til å gå på konserter og klubb året rundt, ikke bare på festival en gang i året.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Jeg vet ikke, men bandet kunne kanskje hete Thru Erik Lund hvis vi hadde brukt mye synter og trommemaskiner med MIDI.

 

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Ferske spor uke 41/2018 med Center of the Universe – Leave This Field Empty

Låtpremiere: Center of the Universe – Nervous central system (feat. Truls)

Intervju: Center of the Universe

 

WHALESHARKATTACKS – 5 om bøker og musikk

Musikalske sidespor – uke 39/2017

Musikalske sidespor – uke 7/2017 med Whalesharkattacks – Gaslightin’

 

Videopremiere: S.L.Y.C. – «We move to make new words» / Plateanmeldelse: S.L.Y.C. – «Say, the illocuted»

Ferske spor uke 1/2018 med S.L.Y.C. – We move to make new word

 

Ost & Kjex julekonsert 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter