Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. oktober 2018

Oppdag polsk litteratur!

Oppdag polsk litteratur! I samarbeid med Tidsskriftet Mellom presenterer vi et utvalg av polsk litteratur etter stengetid, til toner fra polske jazzrelaterte plater mellom slagene.
Av: Victor Josefsen

Oppdag polsk litteratur! I samarbeid med Tidsskriftet Mellom presenterer vi et utvalg av polsk litteratur etter stengetid, til toner fra polske jazzrelaterte plater mellom slagene.

Kom og hør den prisbelønte oversetteren Agnes Banach holde kortforedrag om sin oversettelse av Witold Gombrowicz’ forfatterskap. Det blir også opplesning av Wioletta Grzegorzewskas poesi ved psykolog, skribent og oversetter Joanna Rzadkowska.

Vi runder av kvelden med en samtale om Olga Tokarczuks bøker, med Aldona Szczepanska og Anne Walseng, som begge har oversatt Tokarczuk til norsk. Samtaleleder er Julia Wiedlocha, redaksjonsmedlem i Tidsskriftet Mellom.

Forfatter og psykolog Olga Tokarczuk debuterte som poet og har senere skrevet noveller, romaner og essay. Hun anses som en av hennes generasjons mest kritikerroste polske prosaister. To av hennes romaner finnes på norsk: Løperne, oversatt av Aldona Szczepánska og E.E., oversatt av Anne Walseng. Tokarczuk vant i år den den høythengende Man Booker International Award for sin bok Flights (Løperne, på norsk).

Deichmans Svein Ole Røe har satt sammen polske jazzrelaterte plater som du kan lytte på mellom slagene. Tim Lowerson fra DIY-jazzgruppa Lucky Nova og det blåser- og slagverksbasert brassjazzbander Kinetic Brass Collective bidrar. Tim har valg den polske trompetisten Tomasz Stańko (døde i år), litt friere og røffere, men skikkelig bra Piotr Wojtasik. Ellers tror Tim Lowerson det kommer mye bra fra unge polske grupper/ensembler. EABS som blander blander hiphop og jazz er med på listen.

 

 

For øvrig anbefaler Tim Lowerson en radiokanal fra England som heter Cosmic Jazz. «De spiller mye bra og forskjellig fra hele verden! De spiller mye jazz fra Polen. Virkelig flott kanal!», sier Tim.

Det blir også loddtrekning med bokgaver!

Baren åpner kl. 19.00. 18 års aldersgrense. Gratis inngang.

Illustrasjon: Ingrid Rognstad.

 

Sjekk også:

5 album som har inspirert Lucky Novak

Kinetic Brass Collective
Et brass jazz band som spiller blåse- og perkusjonsinstrumenter og som består av en variert gjeng i alle aldersgrupper med amatører og profesjonelle sammen, med bakgrunn fra jazz, storband, orkester, korps og pønkeband. På tampen av fjorået slapp de en EP. Sjekk den her!

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter