Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 26. november 2018

Ferske spor uke 47/2018

Misty Coast maner fram drømmende stemninger med deilige melodilinjer som navigerer i det shoegaze-psykedeliske soundet.
Av: Victor Josefsen,  David Jønsson og Geir Qviller 

Misty Coast – Eleven Months & Little Sister
David Jønsson hadde med «Eleven Months» i ferske spor uke 40/2018, og siden den er så utrolig bra tar jeg den med denne gangen også. David skriver at «Eleven Months »gir oss mer av vinneroppskriften fra det selvtitulerte debutalbumet. Her snakker vi duvende, psykedelisk elektropop i samme landskap som Beach House. Jeg føyer til at Misty Coast maner fram drømmende stemninger med deilige melodilinjer som navigerer i det shoegaze-psykedeliske soundet. Misty Coasts nye singel, «Little Sister» er også fin-fin. Jeg ser fram til albumet som slippes på Brilliance Records 25. januar neste år, produsert/mikset av Matias Tellez, og mastret av Jørgen Træen. Misty Coast – Eleven Months video Misty Coast – Little Sister video Plateanmeldelse: Misty Coast – «Misty Coast» Singelanmeldelse: Misty Coast – «Funny World» (V.J.)

Hilma Nikolaisen – Light Shines
Neste fredag er Hilma Nikolaisen tilbake med nytt album. «Light Shines» er en forsmak på albumet. Å lytte på «Light Shines» oppleves omtrent på samme måte som årets Øya-konsert med Hilma Nikolaisen. Man får en følelse av at den gitarbaserte popmusikken på en måte oppsummerer hennes tidligere prosjekter. Et univers av foredlet psykedelisk rock og pop. Det er rett og slett bra. Konsertanmeldelse: Hilma Nikolaisen på Ingensteds 2017 Plateanmeldelse: Hilma Nikolaisen – «Puzzler» Singelanmeldelse: Hilma Nikolaisen – «Word» Hilma Nikolaisen – en av våre julelåtfavoritter Hilma Nikolaisen – Cloud Nine Rewind (musikalske sidespor uke 18/2016) Hilma Nikolaisen – «Merrily Merrily» (musikalske sidespor 49/2017) (V.J.)

girl in red – We Fell in Love in October
Marie Ulven har hatt et godt år, med en enormt sterk rekke med singler og ikke minst som fortjent vinner av Årets Urørt. girl in red imponerer igjen med «We Fell In Love In October», måtte det bare vare og vare. girl in red – 4 am (ferske spor uke 35/2018) girl in red – girls (ferske spor – uke 27/2018) (D.J.)

Lokoy – Malibu
Lokoy aka Lasse Lokøy bassist i Sløtface er ute med sin debut-EP. Den beste låten på EP’en, «Malibu», med Marie Ulven i girls in red på vokal, ble allerede sluppet i sommer. Låta har fått oppmerksomhet i både NME og The Line Of Best Fit, og det skjønner jeg godt. The Line Of Best Fit skriver: «Malibu is constantly evolving; starting as a catchy summer track, Lokoy’s offering soon incorporates components of indie, electronica, folk and funk». En catchy låt man kan spille året rundt. (V.J.)

Listen To Girl – Tired Eyes a Moon
Jeg fikk øynene (og ørene) virkelig opp for dette bandet under Musikkens Dag (Musikkfest Oslo, red.anm.), da Listen To Girl leverte en meget god konsert. Christian Skår Winther og Ina Sagstuen spiller også i glimrende Torg, og bringer med seg vokalmagien derfra og får til en neddempet elektropopsmyger fra øverste hylle. Torg – Let Me Know Everything (ferske spor uke 8/2018) Video -Listen to Girl – «Touchscreen Wisdom» Plateanmeldelse: Girl – «Sea And Dirt» Singelanmeldelse: Girl – «Earthly Habit» (D.J.)

Nazar – Airstrike
Melankolsk dub/grime med ladegrepbeats, mørk vokal og alarmer. Basert på opplevelser fra borgerkrigen i Angola. Fra den spennende debut-EPen «Enclave» til belgisk/angolanske Nazar, ute nå på Hyperdub. (G.Q.)

Félicia Atkinson / Jefre Cantu-Ledesma – Indefatigable Purple
Igjen viser Atkinsons myke og hviskende vokal vei gjennom lydlandskapet. Stemningen kan minne om den fantastiske «Lighter Than Aluminium» fra årets soloutgivelse, «Coyotes» (tidligere nevnt i ferske spor). Nå er det imidlertid tåkete og mer motstand og støy i lufta. Lyder og vokal blir mer dempede, uklare og sammenblandet. Dette er nok mye takket være innsatsen til Jefre Cantu-Ledesma, fra gode gamle Tarentel. Fra plata «Limpid as the Solitudes», ute nå på Shelter Press. (G.Q.)

Egil Olsen – Ooh! Yeah! Wow! (Live)
Egil Olsen markerer hans tiende år som singer/songwriter med dobbelt livealbum, faste tegneseriestriper på instagram/dagbladet.no (anbefales) og en rekke konserter. Livealbumet inneholder 20 av Egils favorittsanger framført med både akustisk band, elektrisk band og et lite orkester, delvis innspilt på Rockefeller. En av de aller første vinylplatene som er trykt på det nye (og eneste) vinyltrykkeriet i landet, Coastal Town Records i Egersund. Fra albumet er det sluppet 3 livevideoer. Til ferske spor velger jeg åpningslåten på plate to og åpningslåten på rocketurnéen Egil gjorde i fjor. «Tittelen «Ooh! Yeah! Wow!» beskriver låta godt. Video. Egil Olsen: – Eg er ein rebell Egil Olsen synger og spiller i verdensrommet Egil Olsen: Skrekkfilm-inspirert video / Sushi videohilsen til Japan Egil Olsen – Musikkvideo: «Live Today Like It´s the Last» (V.J.)

Sjøgress – Klokka 3
Grimstad-bandet Sjøgress debuterte med EP-en «Rust» i 2017, som fikk god mottakelse av oss. På «Klokka 3» vrenger de fortsatt gitarene (det er mer rolige passasjer innimellom) og den intense vokalen er inntakt. Sjøgress lyder både melodiøs og drivende, og det er nettopp denne balansen de mestrer godt på «Klokka 3», en låt som heller noe mer mot bittersøt indie (med screamo og post-rock elementer) enn det de har gjort tidligere, enn retning jeg ønsker velkommen. Sjøgress viser med «Klokka 3» at de fortsatt er et spennende band å følge med på. (V.J.)

Meek Mill – Oodles O` Noodles Babies
To splitter nye singler fra Meek, der «Oodles O` Noodles Babies» er absolutt noen hakk hvassere. Låten er pakket inn i en tilbakeskuende og sjelfull produksjon av Dolla Bill Kidz og Kendxll. Innertier! (D.J.)

Objekt – 35
Glitrende detaljer i Technicolor (eller snarere OLED/QLED) over en funky rytme. Kanskje tidvis litt overlesset og litt 90-tallstekno med ansiktsløft, men likevel en kul låt. Fra den nye skiva «Cocoon Crush» ute på PAN. (G.Q.)

Vessel – Zahir (for Eleanor)
Eklektisk blandings; en dash nymusikk, en anelse kammermusikk, noe kor og tekno og krydret med soul-ish vokal. Det henger forbausende godt sammen og har blitt en spennende og vakker låt. Den kunne kanskje ha vært på den nye skiva til OPN. Fra den nye, varierte skiva «Queen of Golden Gogs», ute på Tri Angle. (G.Q.)

Bauhaus – Bela Lugosi’s Dead & Some Faces
Nå en klassiker med stor K. Bauhaus markerer 40-års jubileum med «The Bela Session» reissue EP. Nylig slapp Leaving Records (i samarbeid med Stones Throw) Bauhaus’ «The Bela Session» på vinyl og digitalt. «The Bela Session» er Bauhaus sin aller første innspilling, kun 6 uker etter at de kom sammen som band den 26 januar, 1979. Dette er første gang alt fra denne sessionen blir sluppet, og det inkluderer tre tidligere uutgitte spor som viser hvordan de prøvde seg fram for å finne sitt eget uttrykk. «Som Faces» er en ganske rett fram (garasje)rocke låt med mye lysere vokal fra Peter Murphy enn vanlig. Denne utgivelsen er også den første offisielle reutgivelsen på vinyl av den legendariske goth/post-punk låta «Bela Lugosi’s Dead» på over 30 år, samt at det er første gang den er offisielt utgitt på digitale platformer. Innspillingen har blitt remastret fra de originale tapene. (V.J.)

Swervedriver – Drone Lover & Mary Winter
Swerverdriver debuterte på Creation Records på 90-tallet, og ble derfor feilaktig plassert i shoegazebåsen. Jeg har tidligere beskrevet dem som en høypotent blanding at Hüsker Dü og My Bloody Valentine. De har mange killerlåter på samvittigheten», som «Son of Mustang Ford», «Kill The Superheroes», «Sandblasted», «Rave Down», «Duel», for å nevne noen. Nå har de sluppet to låter til den kommende plata «Futur Ruins» i januar. «I love being back in this band», sier Adam Franklin. Om «Drone Lover» sier han: «The lyric mentions love but it’s really about war — remote war and killing from a distance whilst chomping on last night’s leftover pizza or something». De to singlene viser at Swervedriver oser av overskudd. Gammelt og nytt er forent og perfeksjonert. «Drone Lover» & «Mary Winter» er akkurat slik Swervedriver bør høres ut i 2018. (V.J.)

The Good The Bad And The Zugly – NAV or Never & Storytelling for the Earthly Survival
Nå er videoen til «NAV or Never» ute (må ses). «NAV or Never» har tidligere vært med i ferske spor, og er den første singelen som følger opp superb «Misanthropical House». The Good The Bad And The Zugly har slått seg sammen med den legendariske punkrockeren HeWhoCanNotBeNamed (Dwarves) for en 12 «split» med tre helt nye ekslusive låter. Jeg tar også med det korte, kontante og rivende bra hardcorekuttet «Storytelling for the Earthly Survival». The Good The Bad And The Zugly – Album: The Worst Four Years (musikalske sidespor – uke 45/2017) Mer The Good The Bad And The Zugly (V.J.)

bob hund – Helgen v. 48
bob hund lanserte nytt album 23. november. Årets julegave til alle bob hund-fans. Fenomenet «Helgen v. 48» feirer i år 10-årsjubileum og er nå en offisiell bob hund-helg, skapt av bob hund-fans helt uten bandets innflytelse. Bob hund takker med å dra på turné og det nye konsertalbumet «#klassiskbobhundkonsert». En nummerert utgave på 500 eksemplarer hvorav de 48 laveste tallene vil bli solgt på auksjon. «Helgen v. 48» er selvfølgelig et av sporene på livealbumet, men siden den ikke er å finne på Spotify ennå, lister jeg originalen fra albumet «Jag rear ut min själ» (1993). bob hund – Dansa efter min pipa (ferske spor – uke 23/2018) Bob Hund – Kompromissen (ferske spor uke 5/2018)  Plateanbefaling; bob hund – «Stenåldern Kan Børja» Mer bob hund (V.J.)

Lisa Skoglund – Falle der æ står
Nylig ble de fire første programpostene til Trænafestivalen, som går av stabelen 11.-14. juli 2019, offentliggjort. I tillegg til klubbkonseptet Demokratisk Dansegulv er artistene som slippes jazzperkusjonist Sanskriti Shresta, girl in red (inne med to låter på ukas utgave av ferske spor) og visesanger Lisa Skoglund fra Tromsø, som har vært med i en tidligere utgave av ferske spor med «Falle der æ står». I anledning at hun er plukket ut til Trænafestivalen lister jeg den synthbaserte singer/singwriter slash pop godbiten på nytt. (V.J.)

Zuli (feat. MSYLMA) – Kollu I-Joloud
Stemningsfull og vakker låt der klagende og melankolsk vokal på arabisk(?) ligger over snublende, metalliske og mørke beats. Fra den varierte og fine «Terminal» av egyptiske Zuli, ute på UIQ nå. (G.Q.)

 

Klikk på kalenderikonet (PC) eller på symbolet med 3 horisontale streker oppe til høyre (iPad & mobil) for å få de ferskeste låtene. Følg oss gjerne!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter