Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. desember 2018

Singelanmeldelse: The Hiveminds ‎– «No Fun No More» / «Run Away (From Myself)»

Artist: The Hiveminds

 

Singel: «No Fun No More» / «Run Away (From Myself)»(2018)

 

Plateselskap: Back To Beat Records

 

5

 

Enda en utgivelse, her The Hiveminds’ singel med de to sporene «No Fun No More» og «Run Away (From Myself)», som får tankene mine til å fly mot slutten av 80/90-tallet, da jeg med sitrende spenning i kroppen trålte datidens platesjapper og antikvariater i Oslo på jakt etter mer eller mindre obskure 7” & 12” vinyl og LPér innen, indie, garasjerock, powerpop og punk.

På en av disse platejakt-rundene kom jeg over deler av vinylsingelsamlingen til Arne Thelin (The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, The Kwyet King, The Bittersweets). Thelin hadde solgt deler av sin utrolige singelsamling til brukt-platesjappa Råkk’n’Rålls, som da lå ved siden Sentrum Scene (der Deli de Luca ligger i dag). Jeg kjøpte mange av singlene som inneholdt uslepne låtperler innen sjangrene nevnt overfor fra helt ukjente band, de var ukjente den gang, og i dag, bortsett i fra sjangermiljøer, og flere av utgivelsene er ikke å finne på strømmetjenster.

The Hiveminds to spors singel kunne jeg like så godt ha oppdaget da, da den er tidløs. Gruppa ble startet av medlemmer fra det nå oppløste garasjerockpunkbandet The Wednesday Knights og består også av folk fra Romskip pluss Cherbub. A-siden på singelen, «No Fun No More», kan plasseres sted mellom 60s pop og garasjerock, intensiv, fengede med popgefühl. B-siden er siden er reinspaikka drivende garasjerock.

 

 

The Hiveminds. singel er utgitt av den bergenske kred-labelen Back to Beat Records, som bl.a. har gitt ut The Wednesday Knights’ første og eneste knallplate og Romskips singel «Ting Betyr Ingenting», les om den i her.

 

 

Siden jeg i innledningen i anmeldelsen av The Hiveminds’ singel nevnte at den får tankene mine til å fly mot slutten av 80/90-tallet, anbefaler jeg igjen å sjekke ut disse norske godbitene fra åtti- og nittitallet: The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, The Cutbacks, Peau de Pêche og Crawdaddy Simone. Skjulte skatter, som fortjener mange runder på viylspilleren.

The Cosmic Droputs – Crashed Cadillacs And Broken Hearts (Vinyl, 7″, EP, 1988)

The Lust-O-Rama – Promo EP (7″, EP, Promo, 1991)

The Cutbacks – She’s A Murderer!!! (Vinyl, 7″, EP, 1991)

Peau De Peche ‎– Peau De Peche (Vinyl, 7″, EP, 1990)

Andre fine og nyere retro-rockeband som  The Indikation, Autototune, Thee Mono Sapiens er også nevnt her:

Plateanmedelse: The Cheaters – «The Cheaters»

Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «Juvenile Jungle»

The Dahlmanns: Fengende powerpop

Hekter også på: Singelanmeldelse: Sunshine Reverberation – «Off The Coast»

Ellers bare søk i bloggen

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter