Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 31. desember 2018

Ferske spor uke 52/2018

Årets siste spilleliste! Følg oss gjerne!
Av: Victor Josefsen, Rolf Andersen og Geir Qviller

Wet Dreams – Bad Boys
Denne gikk meg hus forbi da den ble sluppet i begynnelsen av desember og kom derfor ikke med på årets beste norske singler listen i årsoppsummeringen, men «Bad Boys» fant heldigvis veien inn i øregangene mine i romjulen. En av årets beste garasjepunk-låter med et sound som er akkurat slik jeg liker det aller best. dvs. rått. Wet Dreams består av folk fra Death By Unga Bunga, FOAMMM, Warp Riders og De Marvells. Plate slippes på Black Pop Records 20. mars. Wet Dreams – Trippelsingel: Cartridge Belt (musikalske sidespor – uke 22/2017) (V.J.)

Orango – Loco
Jeg fikk heller ikke lyttet på Orango sin nye plate «Evergreens» før i romjula. Foreløpig høydepunkt derfra er singelen «Loco», nesten allerede sønderspilt, og
som må være blant de feteste låtene utgitt i år. Drivende tidløs rock med uimotståelig groove, utsøkte popelementer (inkludert koringene) og raffinert gitarspill. (V.J.)

RSP & Thomax – Desucon
«Store tanker fra et lite sted er nydelig, statuen av meg i Harstad blir mer og mer tydelig», slik går en av tekstrofene. Jeg så ingen statue av Patrick Bottolfsen alias RSP, nå bosatt i Bodø, da jeg svippet innom Harstad i jula, men noen bør reise en statue i byen av fyren. Singelen «Desucon» er fra årets plate «Ti runda rundt sola» der RSP samarbeider med Thomax. Den ble sluppet i sommer, men er helt fersk, og lyder knakende tøft, i mine ører. Hver gang jeg tar med hip-hop i denne spillelista eller i bloggen, om det nå er DRM Klikk, Oral Bee eller andre, må jeg nevne at jeg langt ifra er noen hip-hop kjenner, så er det sagt denne gang også. (V.J.)

Sigrun Loe Sparboe – Ho
Sigrun Loe Sparboe, også harstadværing, slapp i oktober albumet «Labyrint», hennes tredje soloplate på norsk. Hun skriver innen vise/singer/songwriter-tradisjonen, men låten «Ho» fra plata viser at hun har flere strenger å spille på. Her presenterer hun en mer rendyrket melodiøs poplåt. «Ho» slentrer lekent avgårde i varm innpakning framført med både omtanke og humor (les: selvironi). En forførende melodidrevet låt med fiks neddempet produksjon.

Flunk – Have Yourself A Very Little Christmas
Jeg vil også svippe innom Tromsø i løpet av jula, da akkompagnert av bl.a. Flunks nye julesingel «Have Yourself A Very Little Christmas», utgitt på Tromsø-kvalitets-labelen Beatservice. Flunks julelåt er så fin at jeg også har lagt den til vår musikalske julespor 2018 -spilleliste. Flunk – Album: Chemistry and Math (musikalske sidespor – uke 40/2017) Flunk – Låt: «Outsiders» (musikalske sidespor – uke 35/2017) Deichman anbefaler: Årets album 2017 (V.J.)

 

Ursus Factory – ANO (mitä kummaa)
I Helsinki har de nettopp åpnet et splitter nytt bibliotek, Oodi. Vi feirer med det beste fra finsk funky garasjerock, en ny låt fra den gromme duoen Ursus Factory. (R.A.)

Ouzo Bazooka – Space Camel
Groovy og drømmende fra israelske Ouzo Bazooka. Ny plate kommer i januar og denne smakebiten lover virkelig godt. Dette er et band som står høyt på lista over band jeg har lyst til å se live. (R.A.)

Spidergawd – Ritual Supernatural
Spidergawd leker ikke åttitallsrockere på sin nyeste låt. Dette er lyden av bandana over bleika permanent! (Spidergawd slipper snart sitt femte studioalbum, red. anm.) Plateanmeldelse: Spidergawd – «Spidergawd» (R.A.)

The Claypool Lennon Delirium – Easily Charmed by Fools
Når Les Claypool og Sean Lennon møtes må det nødvendigvis oppstå underlig musikk. Ny plate kommer på nyåret, det er bare å glede seg. (R.A.)

 

Silent Servant – Optimistic Decay
Kalde beats i et røykfullt og dunkelt industrilokale. Legg til skinnende gitarlyder og hviskende vokal. Resultatet er en stemningsfull smyger i skjæringspunkt goth/cold wave/Cocteau Twins. Fra den nye skiva «Shadows of Death and Desire», ute nå på Dominick Fernows Hospital Productions. (G.Q.)

Sons of Kemet – My Queen is Mamie Phipps Clark
Jazz  + Reggae = Sant. Fra plata «Your Queen Is a Reptile». Denne ble utgitt på Impulse! i mars i år, ikke akkurat fersk, men fersk for meg. (G.Q.)

AMOR – Phantoms of the Sun
Richard Youngs er en av flere i denne Glasgow-baserte minisupergruppa og stemmen hans er lett gjenkjennelig. Musikken er hovedsaklig instrument- og vokalbasert med relativt dansbare låter, et sted i popfolktechno-land. Låta høres ut som en mindre elektronisk utgave av Caribous «Sun». Fra «Sinking Into a Miracle» ute på Night School. (G.Q.)

Anenon – Verso
Denne meditative og behagelige låten består av flere lag med piano-ostinater med en topping av deilig varm syntbris og myke klanger. Fra den nye skiva «Tongue», utgitt på Friends of Friends. (G.Q.)

Pariah – Seed bank
Pulserende analogsynter i et varmt, fuktig og vennlig ambient klima. Fra skiva «Here from Where We Are», utgitt i juli på Houndstooth

Foto av Sigrun Loe Sparboe er tatt av Gro Lagesen

 

Klikk på kalenderikonet (PC) eller på symbolet med 3 horisontale streker oppe til høyre (iPad & mobil) for å få de ferskeste låtene. Følg oss gjerne!

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter